Zavřít reklamu

Čína sa opäť hlási s novými informáciami. Redakcia tamojšieho serveru prišla s tvrdením, že Apple si aj na tento rok chystá dva modely telefónu iPhone. Narozdiel od minulého roku, kedy Apple predstavil iPhone 5s a iPhone 5c, by sme sa tentokrát mali stretnúť s predstavením dvoch rôzne veľkých telefónov s rôzne veľkým displejom. Aj tentoraz sa stretávame s číslami, aké v minulosti priniesol The Wall Street Journal – prvý model ponúkne 4,7-palcový displej a druhý model pre zmenu 5,7-palcový displej.

Narozdiel od ostatných médií, ktoré neuviedli zdroj svojich informácií, CTechCN ponúka aspoň čiastočný náznak toho, kde získal informácie o väčších telefónoch iPhone. K odhaleniu plánov spoločnosti Apple došlo na firemnej oslave Foxconnu, teda u hlavného výrobcu telefónov iPhone pre Apple. Práve Foxconn ako zdroj môže nasvedčovať tomu, že je tvrdenie pravdivé a že sa Apple skutočne pridá k ostatným výrobcom. Nemá sa pritom jednať o jednu generáciu, ale o dva odlišné modely, ktorých názvy zatiaľ nie sú známe. Vieme však, že model s 5,7-palcovým displejom je označovaný ako phablet, čiže sa môže jednať napríklad o iPhone Plus. Práve informácie o názve iPhone Plus sa objavili v minulom roku a ako sa už niekoľkokrát preukázalo, spoločnosť Apple pripravuje niektoré produkty aj niekoľko rokov, než ich oficiálne predstaví. Rovnako nie je vylúčené, že prístroj ponúkne iný názov, napríklad iPhone Air.

Oba produkty majú ponúknuť biometrický senzor, pričom nie je známe, či sa bude jednať o Touch ID alebo o úplne novú technológiu. Objavujú sa totiž tvrdenia, že Apple v budúcnosti začne používať snímač očí, prípadne sa snímač odtlačkov prstov stane súčasťou samotného displeja. Displej by mal taktiež rozpoznávať silu stlačenia, čomu by sa mali prispôsobiť funkcie. Väčší model by mal byť podľa všetkého konkurenciou pre Galaxy Note 3, ako aj pre celú sériu Galaxy Note od Samsungu. Juhokórejská spoločnosť pritom plánuje znížiť cenu Note 3 a to tak, že predstaví lacnejší model Note 3 Lite s menej výkonným hardvérom.

iphone6_NWE_martinhajek_2-640x480
*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.