Zavřít reklamu

Aj dnes sa stretávame so špekuláciami o nových produktoch. Okrem hodiniek iWatch by sme sa tento rok mali stretnúť aj s tretím typom iPadu, ktorý dnes médiá označujú ako iPad Pro. Podľa doterajších špekulácií by sa malo jednať o väčšiu verziu tabletu, ktorá sa podľa informácií stane náhradou za MacBook Air v školstve a ďalších miestach, v ktorých má uplatnenie vysoký výkon a veľký displej. International Business Times tiež vraví o tom, že iPad Pro bude kombinovať prvky a funkcie iPadu s funkciami MacBooku Pro.

Apple by tak v konečnom dôsledku nasledoval smer, akým sa vydali ostatní výrobcovia tabletov na čele s Microsoftom. Práve jeho tablet Surface totiž predstavuje akýsi hybrid, keďže ponúka plnohodnotný desktopový operačný systém a desktopový hardvér v tablete s 10,1-palcovým displejom. Produkt od Apple by však mal ponúkať 12,9-palcový displej a ako tvrdí IBT, mali by sme od neho očakávať rozlíšenie 2K a rovnako by mala byť prítomná aj technológia sledovania pohybu očí. Že Apple experimentuje so sledovaním pohybu, môže potvrdzovať aj nová funkcia Switch Control v iOS 7. Rovnako ho môže potvrdzovať aj nedávne odkúpenie spoločnosti PrimeSense, ktorá stojí za pohybovou technológiou v pohybovom senzore Microsoft Kinect.

ipad-klavesnica

Podľa tvrdenia by sme mali očakávať vydanie dvoch iPadov Pro vo veľmi krátkom období. Prvý iPad Pro by sa mal objaviť na jeseň/podzim 2014, zatiaľ čo druhý model príde o pár mesiacov neskôr a ponúkne 4K displej. Môže sa pritom jednať o veľmi podobný scenár, aký sa odohral v roku 2012, keď Apple odhalil tretiu generáciu iPadu a po pol roku ju nahradil novšou, štvrtou generáciou. Server tiež ponúka zaujímavé objasnenie názvov. Spoločnosť chce podľa všetkého zblížiť svoje tablety a notebooky natoľko, že pre svoju podobnosť budú zdieľať názvy. Práve preto sa stretneme s tabletmi iPad Air, iPad Pro a iPad mini. Slovíčko „Air“ v názve najnovšieho iPadu preto nie je len označením nízkej váhy a tenkosti, ale zároveň má vystihovať podobné zameranie ako má dnes MacBook Air.

Zdroje z Foxconnu odhalili, že Apple vydá iPad Pro až na jeseň, aj keď preferoval vydanie produktu už na jar alebo v zimných mesiacoch. Rovnako sa špekuluje, že Apple opustí svoju technológiu Retina. Namiesto technológie, kde vývojárom stačí zväčšiť grafiku o štvornásobok, sa má Apple pridať k väčšine a ponúkne také rozlíšenie, akým sa vyrovná konkurencii. Tu je ale nutné podotknúť, že sa Apple v minulosti mnohokrát vyjadril, že nemá za cieľ predbiehať sa v počte pixelov, ale chce ponúknuť také displeje, aké ľudskému oku naozaj postačia. Ale Apple nie je jediný, kto pripravuje „Pro“ tablet. Už v blízkych mesiacoch by mal Samsung predstaviť svoj vlastný Galaxy Note Pro s 12,2-palcovým displejom, ktorý bude taktiež určený pre profesionálnych užívateľov.

iPad_air
*Zdroj: International Business Times

Dnes nejčtenější

.