Zavřít reklamu

Virtual Home je první utilitou pro uživatele iPhone 5s, kteří svůj telefon již Jailbreakovali svůj telefon. Utilita je určena skutečně pouze pro majitele iPhone 5s, kteří mají takzvané Touch ID, tedy senzor otisků prstů, jenž v současné době slouží standardně pro odemknutí telefonu a identifikaci na iTunes App Store. Virtual Home však umožňuje využít Touch ID také pro další úkony, díky čemuž můžete značně ušetřit neustálé stisky Home Button tlačítka.

Právě Home Button tlačítko je jednou z nejporuchovějších součástí iPhone, ovšem Apple jej i po sedmi letech od představení prvního iPhone neustále používá a použil jej také u iPhone 5s, kde navíc tlačítko obsahuje již zmíněné Touch ID. Samotné touch ID však obsahuje senzor, který dokáže identifikovat uživatelův prst a tak naskenovat otisk i bez toho, aniž byste museli tlačítko mačkat. A právě tohoto senzoru využívá Virtual Home, díky kterému můžete využít Touch ID například pro návrat na domácí plochu nebo pro přechod do multitaskingu.

Pokud nainstalujete Home Button, máte možnost použít jen dotek, nikoli stisk tlačítka pro přechod na domácí obrazovku nebo do multitaskingu a značně tak šetříte samotné Home Button tlačítko, kterého se stačí jen dotknout, nikoli jej přím ostisknout. Virtual Home je zdarma dostupný v Cydia Store a samozřejmě pro jeho instalaci potřebujete jailbreaknutý iPhone 5s. Je škoda, že stejným způsobem nevyužit Touch ID také Apple, ale až jailbreaková komunita.

touchid_hero

*Zdroj: appadvice.com

Dnes nejčtenější

.