Zavřít reklamu

Ani po vydaní nového Mac Pro to nevyzerá, že by bola zabezpečená 100% kompatibilita systému s 4K displejmi. Práve naopak, ako zistil server AnandTech, kompatibilita systému OS X s 4K displejmi by sa dala prirovnať k divokému západu. Prečo to tak vlastne je? Spoločnosť síce k novému Mac Pro dodáva 32-palcový 4K displej od Sharpu, na druhú stranu ani ten dnes nedokáže dokonale spolupracovať s novým Mac Pro a zážitok z jeho používania nie je tak dobrý ako na novom MacBooku Pro.

Pripojenie 4K displeja k novým MacBookom s procesorom Crystalwell je prakticky bezproblémové a všetko na nich je plne prispôsobené pre jednoduché používanie. To isté človek s vysokou pravdepodobnosťou očakáva aj od nového Mac Pro, ktorého cena začína na 3000€. Vyzerá to však, že Mac Pro si ani po mesiacoch od prvého predstavenia riadne nerozumie s týmito displejmi. Podpora 4K rozlíšenia je tu veľmi zvláštna – miesto perfektnej optimalizácie je monitor len ťažko čitateľný pri natívnom rozlíšení (3840×2160), na druhú stranu na ňom fotografie a video vyzerajú perfektne. Text a grafické prvky si tu zachovávajú svoje pôvodné rozlíšenie a tak treba počkať, než Apple vydá update, ktorý tento problém vyrieši.

Dobre čitateľný text je možné dosiahnuť tým, že by používateľ nastavil nižšie rozlíšenie 2560×1440. Tým sa však zabezpečí len lepšia čitateľnosť textu, keďže sa celý displej prispôsobí tomuto rozlíšeniu, čoho výsledkom je samozrejme rozmazaný obraz. Problémy s kompatibilitou nového Mac Pro a 4K displejov nekončí len pri displeji od Sharp. Mac Pro má podľa všetkého problémy aj s 24-palcovým UltraSharp UHD monitorom od Dell. V jeho prípade musel recenzent odpojiť a znovu pripojiť monitor po tom, ako sa monitor nechcel prebudiť z režimu spánku.

philp-schiller-4k-mac-pro-wwdc-02
*Zdroj: AnandTech

 

Dnes nejčtenější

.