Zavřít reklamu

Facebook své uživatele, kteří jej chtějí používat také na mobilních telefonech a tabletech již definitivně donutil nainstalovat si místo jedné aplikace rovnou dvě. Zatím co ještě včera odpoledne bylo možné při psaní zpráv z aplikace Facebook hlášku o instalaci aplikace Facebook Messenger jednoduše zrušit pomocí tlačítka Nyní ne, od včerejšího večera to již možné není.

Nyní se poté co chcete napsat zprávu v aplikaci Facebook objeví hláška o tom, že zprávy se přesunuly a pro jejich přečtení jste nuceni nainstalovat zdarma dostupnou aplikaci Facebook Messenger, což můžete udělat okamžitě protože vás Facebook mile rád přesměruje rovnou do iTunes App Store. Aplikace Facebook Messenger má sice vynikající hodnocení a je skutečně kvalitní, na druhou stranu však vnímá většina lidí Facebook jako sociální síť na které mohou komunikovat a zároveň psát statusy a přidávat fotografie nebo podobné věci.

Na telefonu nebo tabletu je však vše rozděleno do dvou aplikací a tak musíte mát nainstalované obě, abyste mohli psát zprávy a zároveň využívat klasické funkce Facebooku. Poměrně zajímavý krok ze strany největší sociální sítě na světě vedl mimo jiné k tomu, že se aplikace Facebook Messenger okamžitě posunula do čela nejstahovanějších aplikací v iTunes App store.

Aktualizováno
Zdá se, že Facebook upozorňuje uživatele na nutnost instalace Messangeru postupně, lze ji však zcela obejít. Stačí když zvolíte možnost přejít do iTunes App Store a nainstalovat Messanger, ten však nenainstalujete a vrátite se zpět do aplikace, poté aplikace funguje tak jako dřív a zprávy je opět možné psát přímo z aplikace Facebook. Za tip jak obejít nutnost nainstalovat FB Messenger děkujeme Jurajovi Hanákovi.

IMG_6712
IMG_6713

Dnes nejčtenější

.