Zavřít reklamu

Vydání Jailbreaku iOS 7, o kterém jsme vás včera jako první v ČR/SR informovali, způsobilo mezi Jailbreak komunitou poměrně vysoké pozdvižení. Vše odstartoval Tweet, který zveřejnil Jay Freeman, což je šéf Cydie. Ten na svém Tiwtteru uvedl, že nebyl o vydání nové verze Jailbreaku informován, což již sice řadu uživatelů rozčílilo, ovšem to co dodal vzápětí se stalo terčem spekulací a kritiky všech uživatelů Jailbreaku na světě. Jay totiž zveřejnil informaci o tom, že nový Jailbreak automaticky nainstaluje obchod třetích stran s názvem Taig, který obsahuje warez.

Následovala vlna spekulací, ve kterých se uvádělo zda se obchod instaluje pouze pro uživatele z Číny nebo pro všechny. Na základě Tweetů od Freemane se poté objevily dva tweety od vývojáře ion1c, který je Jailbreakové komunitě dobře známý, ten uvedl, že čínská společnost Taig věnovala týmu Evad3rs obrovský balík peněz, aby byl App Store Taig součástí Jailbreaku. Dokonce se objevily spekulace o částce 1 000 000 dolarů. Nyní se asi ptáte v čem je hlavní problém a proč vadí uživatelům Jailbreaku Warez, když skutečně drtivá většina z nich používá Jailbrek na kradení aplikací (nechceme vyvolávat nějakou nevraživost mezi čtenáři a proto uvádíme, že se samozřejmě najde nemalá skupina těch, kteří JB používají výhradně k úpravám svých iOS zařízení. Problém je tedy v tom, že Taig kromě nabízení Warezu odesílá informace o uživatelích a jejich zařízeních na Čínské servery a v součansé době nikdo neví, jak čínští hackeři s daty naloží.

Vývojáři Evad3rs zareagovali a napsali otevřený dopis určený pro Jailbreak komunitu, ve kterém uznávají, že je společnost Taig skutečně oslovila, aby do Jailbreaku přidali stejnojmenný App Store, který nabídne uživatelům v Číně možnost stahovat aplikace pro přizpůsobení iOS. Tým rovněž upozornil, že Jailbreak umožňuje odstranit Taig a využívat Cydii. Podle Evand3rs došlo k tomu, že Taig zkrátka požádal o začlenění obchodu do Jailbreaku stejně jako tomu bylo v případě Cydie a Evan3rs věřili, že dokáží díky Taigu nabídnout uživatelům po celém světě další App store, podobný Cydii. Vývojáři také tvrdí, že se smluvně dohodli s Taig na tom, že obchod nebude nabízet žádný Warez. Evan3rs uvedli, že budou nadále sledovat problémy kolem Taig a pokud nebude možné se s nimi dohodnout a warez nebude odstraněn, pak oni odstraní Taig. V současné době se objevují také problémy s instalací Jailbreaku a mnoho uživatelů po instalaci narazilo na problém, díky kterému není možné zařízení obnovit ze zálohy, ale je nutné vytvořit zcela nový iPhone profil a obnovit zařízení tak, jako by bylo nové. Tím pádem přidejte o svá data i v případě, kdy je máte uloženy v záloze na iCloud nebo iTunes. Data sice máte, ale obnovit s nimi iPhone bohužel v některých případech není možné. Zatím neexistují žádné postupy ani řešení, jak tento problém opravit a Evan3rs mají plné ruce práce s výše uvedeným problémem, proto se zřejmě aktualizace hned tak nedočkáme. Raději tedy s instalací Jaiblreaku počkejte do momentu, než se celá situace okolo Taigu a problémů s instalací vyřeší!

Server Letem světem Applem a společnost Virtual factory s.r.o neručí za funkčnost Jailbreaku a nepodporují podobné úpravy zařízení, vše co děláte se svým zařízením děláte na vlastní zodpovědnost. Funkce tohoto článku je čistě informativní.

*Zdroj: reddit.com, evasi0n.com,

Dnes nejčtenější

.