Zavřít reklamu

iOS nebol nikdy veľmi otvorený vývojárom a tí musia prakticky dodnes vo svojich aplikáciách využívať oficiálnu klávesnicu, ktorú im poskytol Apple. Na druhú stranu s príchodom iOS 7 a zmenou vedenia došlo k zjednodušeniu niektorých SDK a pribudla aj podpora nových vecí, napríklad AirDrop a podpora herných ovládačov pre iPhone. Čo však vývojári ešte stále na iOS narozdiel od Androidu nemôžu, je implementovanie vlastných klávesníc, no to sa už od dnešného dňa môže zmeniť.

Spoločnosť Fleksy stojaca za rovnomennou klávesnicou oznámila, že už od dnešného dňa budú mať vývojári k dispozícii jej API a do svojich iOS aplikácií tak budú môcť implementovať prediktívnu klávesnicu, ktorá môže v tomto ohľade konkurovať tej štandardnej v iOS. Nedá sa však povedať, že by šlo o niečo, čím by chcela spoločnosť silou mocou predbehnúť Apple. Už v minulosti sa objavovali zmienky, že sa v beta verziách iOS 5 nachádza podobná prediktívna klávesnica, ktorá však v tom čase nebola dostupná širokej verejnosti. Nakoniec sa tento zaujímavý doplnok nedostal do iOS a používatelia sa museli aj naďalej spoliehať na Autocorrect, ktorý v niektorých prípadoch dokáže vytvoriť neuveriteľné. Fleksy však pozorne sleduje, aké písmená píšete a pokiaľ pri rýchlom písaní zadáte „qufj“, systém vyhodnotí, že ste mali v pláne napísať slovo „wish“. Fleksy mimo iného užívateľom umožňuje vymazať text či prepnúť sa na nový riadok pomocou pohybu prstom doľava či doprava, vďaka čomu sa jedná o pomerne zaujímavú utilitu.

Projekt pre iOS je zatiaľ na svojom začiatku, no už dnes ho podporujú štyri aplikácie, ktoré sú nejaký čas dostupné v iTunes App Store. Presnejšie sa jedná o aplikácie GV Connect, BlindSquare, Wordbox a Launch Center Pro. Rozhranie klávesnice Fleksy je dostupné len pre používateľov so systémom iOS 7.0 a novším, zatiaľ čo v prípade Androidu bola už nejaký čas dostupná vo forme beta verzie. Len krátko pred oznámením SDK pre iOS sa plná verzia prediktívnej klávesnice dostala do obchodu Google Play, kde je momentálne dostupná úplne zadarmo, zatiaľ čo v budúcnosti bude doplnená verziou Pro za $3,99.

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.