Zavřít reklamu

Podobne ako sme sa pri predstavení iPhone 4 dočkali originálneho krytu od Apple menom Bumper, tak aj tento rok pri predstavení iPhone 5s nám Apple prichystal originálny kryt. Bumper bol akousi ochranou bokov na iPhone 4 a neskôr aj na iPhone 4s, no v prvom prípade mohol chrániť užívateľov pred náhodnými výpadkami signálu. Taktiež sa niekomu mohlo zariadenie pomocou Bumper-u lepšie držať.

Tentokrát však Apple prichádza s krytom, ktorý neochraňuje len boky zariadenia, ale ochraňuje aj celú zadnú časť vášho iPhone 5/5s. Bumper bol zhotovený z plastového rámiku, ktorý bol po okrajoch obtiahnutý gumou. Nový iPhone 5s Case je zhotovený z kože na povrchu a semišu vo vnútri, ktoré sú natiahnuté na akúsi plastovú kostru.  Po otvorení obalu krytu ma prekvapil acetónový zápach, na ktorý som skôr zvyknutý z lacných krytov z Honk-Kongu. Nevadí. Po prvom ohmataní krytu musím usúdiť, že si Apple dal na vyhotovení naozaj záležať. Všetko bolo dokonale vyrezané bez prečnievajúcich zlomov a hlavne nikde nič neodstávalo, tak som kryt nasadil na iPhone.

Musím povedať, že to nešlo zrovna veľmi jednoducho, ale podarilo sa. iPhone doň zapadol naprosto perfektne. Nad samotným zariadením prečnievajúci asi 1 mm iPhone 5s Case vám dá istotu, že aj keď zariadenie položíte na displej nikdy sa nedostane do priameho kontaktu s povrchom, na ktorý bolo položené. Zo zadnej strany je telefón chránený celoplošným obalom, na povrchu ktorého je vypálené logo Apple, ktoré je jediným symbolom alebo nápisom na zadnej strane. Objektív fotoaparátu je olemovaný plastovým oválom, ktorý dáva koži pevnosť. Na dotyk je tento kryt zo zadu veľmi príjemný a dodáva vám pocit, že je vaše zariadenie naozaj chránené obalom, ktorý navyše vyzerá štýlovo.

Na hornej strane obalu je vyvýšenina presne na mieste, kde sa nachádza Sleep/Wake Button. Na pravej strane od displeja sa nenachádza nič a obal tu vytvára rovnú koženú líniu. Na ľavej strane od displeja sa nachádza otvor na tlačítko na prepínanie tichého režimu a pod ním podobne ako na hornej strane nájdeme vyvýšeniny na miestach, kde sa nachádzajú tlačítka na pridávanie a uberanie hlasitosti. No a napokon na spodnej strane zariadenia sa nachádza otvor na 3,5 mm jack, vedľa neho presne 8 dierok na mikrofón (o dve menej ako na samotnom zariadení). Ak postupujeme ďalej, nájdeme tu otvor na Lightning konektor a vedľa neho presne 16 dierok v dvoch radoch na reproduktor.

IMG_1355

Napokon poďme k užívateľským skúsenostiam po zhruba týždni používania. Musím uznať, že Apple si dal na tomto kryte naozaj záležať. Čo sa týka materiálov, tie sú na jednotku. Bohužiaľ, na jednotku je aj lapanie špiny na kožu obalu. Obal po týždni používania vyzerá, akoby bol používaný minimálne pol roka. Keďže som dosť puntičkársky typ človeka, dal som si záležať, aby si obal udržal svoj výzor čo najdlhšie nezmenený. No nepodarilo sa. Na rohoch obalu sú viditeľné stopy po používaní. Koža tam je mierne tmavšia a dovolím si tipnúť, že sa po dlhšom používaní začne šúpať. Apple tento kryt vydal v 6 farbách, ktorými sú béžová, hnedá, čierna, svetlá žltá, svetlo-modrá a Product(RED).

Po mojich skúsenostiach by jedinou farbou, pre ktorú by som si tento obal znovu kúpil, bola jednoznačne čierna. Nevidno na nej stmavenie a ani špinu. Ak by ste si chceli kúpiť béžovú alebo niektorú zo svetlých farieb, odporúčam vám nosiť biele tanečné rukavice alebo si pred každým dotykom s obalom vyčistiť a vyumývať ruky. Takže ak si chcete tento kryt kúpiť a máte naň približne 39$ pokojne si ho kúpte. No ak si nechcete vyslovene kúpiť originálny Apple kryt, radšej svojich 39$ investujte do viacerých krytov alebo nejako rozumnejšie.

IMG_1352
IMG_1359
IMG_1354
IMG_1357

Dnes nejčtenější

.