Zavřít reklamu

Je pravdou, že jsem toho ve škole moc nenaseděl, ale to nejzábavnější na co vzpomínám ze všech těch hodin bylo právě házení vlaštovek. Nyní je však rok 2013 a tak poté, co jsme se podívali na PowerUP 3.0, tedy na iPhonem řízenou vlaštovku, přichází novinka, která má ambice stát se skutečně zábavnou hračkou. Letadélko vyrobené z lisovaného polystyrenu totiž přináší kompletní ovládání pomocí iPhone s tím, že ovládat můžete skutečně všechny funkce, potřebné k cílenému letu, tedy jak směrovku, tak i výškovku a přidávání rychlosti.

Baterie, která je speciálně navržena přímo pro SmartPlane nabízí až 30 minutové létání v momentě, kdy budete také plachtit a baterii využijete spíše jen na vystoupání do potřebné výšky a jinak ji budete šetřit. Pokud se však rozhodnete létat na plný plyn, můžete si zábavu užít 5 minut. Hlavní výhodou však není rychlost letadla, ale právě to, jak je pomalé. Samotní tvůrci uvádí následující:

„Výsledkem 2 roky dlouhého aerodynamického testování a optimalizace je fakt, že SmartPlane letí velmi pomalu, což je výhoda! Už nemusíte kosit ostré zatáčky a reagovat s rychlostí hokejového brankáře nebo létat na ploše o velikosti fotbalového hřiště. Vše co pro létání potřebujete je vaše kancelář nebo chodba. To však neznamená, že nemůžete dělat rychlé manévry, stačí jen přidat plyn“. SmarPlane můžete objednávat za cenu 69$ přímo zde.

 

SmartPlane
SmartPlane

*zdroj: smartplane.net

Dnes nejčtenější

.