Zavřít reklamu

Red, Green a Blue, to je to oč tu běží, tedy lépe řečeno oč běží v aplikaci Colors. Ta totiž dokáže rozeznat barvy které vidíte na displeji svého iPhone nebo iPodu touch, navíc však zná nejen jejich RGB označení, ale také přímo názvy jednotlivých barev. Celá aplikace funguje velmi jednoduše a umožňuje zobrazit buď názvy barev které aktuálně vidíte prostřednictvím fotoaparátu ve svém telefonu nebo barvy z fotografií ve složce Camera Roll. K přesnému zaměření jednotlivých barev slouži zaměřovač podobný tomu, který známe z FPS her a tak není problém zamířit přesně na bod, jehož RGB označení chceme zjistit.

Zaměřovačem je možné pohybovat také přímo na displeji a to nejen v momentě kdy zobrazujete barvy ve fotografiích, ale i v případě živého náhledu, což vám zaručuje skutečnou přenost. Pokud však ani tak nejste schopni zachytit přesně tu barvu kterou chcete, stačí náhled z fotoaparátu pozastavit a pak si již pohodlně vyberete přesně ten bod, který se vám líbí a jehož barvu chcete zachytit. Jediný, ovšem o to zásadnější problém který aplikaci doprovází je fakt, že se barvy nikam neukládají. Není tedy možné například uložit fotografii i s barvou (jedině pomocí screenshotu celého displeje) nebo například ukládat pouze jednotlivé barvy a jejich označení do nějaké tabulky. V roce 2013 není zrovna pohodlné opisovat si z iPhone RGB kódy do diáře. My však od vývojáře víme, že v příští aktualizaci se právě ukládání barev do historie dočkáme!

Co je však naopak zajímavé a jistě to ocení nejen grafici, ale i běžní uživatelé, jsou názvy jednotlivých barev. Jakmile zaměříte konkrétní barvu, ukáže se nejen její RGB označení, ale také název a tak až příště budete kupovat pro svoji ženu například nové šaty a prodavačka se vás zeptá zda chcete muškátový oříšek, hned budete vědět, že šaty budou zkrátka hnědé. Pokud vývojář jště přidá možnost ukládat jednotlivé barvy do telefonu, pak není co řešit a za cenu 0,89€ máte možnost mít nejen užitečnou aplikaci, ale také podpořit vývojáře z ČR.

Dnes nejčtenější

.