Zavřít reklamu

Apple už zjavne nie je tým najlepším miestom, kde by ste mohli pracovať. Podobne ako každý rok, aj tento rok GlassDoor zverejnil zoznam 50 najlepších firiem, u ktorých by ste mohli pracovať, no tohtoročné výsledky prekvapia. Kým pred dvoma rokmi sa Apple nachádzal na treťom mieste z hľadiska technologických spoločností a na 10. mieste zo všeobecného hľadiska, dnes to tak už nie je a spoločnosť klesla na 16. miesto v zozname technologických spoločností. Situácia zo všeobecného hľadiska je ešte horšia, pretože v tomto prípade klesla až na 35. miesto.

O nižšiu pozíciu v tabuľke sa postarali najmä recenzie pracovníkov, ktorí v nej pracujú. Server Fortune vybral najzaujímavejšie výroky a zhrnul ich do svojho príspevku, pričom sa jedná najmä o nevýhody, ktoré títo pracovníci uviedli. Pozoruhodné je, že do hlasovania sa zapojili aj zamestnanci pracujúci v obchodoch Apple Retail Store, ktoré patria k jedným z najrušnejších. Podľa zamestnancov Apple Store treba počítať s tým, že sú zamestnanci permanentne zaneprázdnení a ak nie ste ten typ, ktorý sa snaží chopiť každej príležitosti, ešte dlho budete pracovať na tej istej pozícii ako doteraz. O nič lepšie na tom nie sú ani zamestnanci Genius Baru, ktorí sa sťažujú na to, že sa im zdá práca dlhá a cítia sa prepracovaní.

Ďalší zamestnanci kritizujú iné vlastnosti, k čomu patrí napríklad problém s organizovaním stretnutí v prípade, že sa ich majú zúčastniť pracovníci z iných campusov. Iný zamestnanec pre zmenu kritizuje veľkosť obrazovky iPhone, ktorá je dnes pomerne malá v porovnaní s konkurenčnými zariadeniami. Vašim hlavným dôvodom pre prácu v Appli by nemali byť peniaze, keďže v spoločnosti sa nachádza množstvo talentovaných ľudí. A pri týchto talentovaných ľuďoch môže byť problém prísť s originálnymi myšlienkami. Navyše je v Appli veľa ľudí, ktorí vás sledujú a taktiež počítajte s ľuďmi, ktorí vás chcú nahradiť. Nakoniec, pokiaľ si chcete udržať svoje miesto v spoločnosti, nesmiete byť leniví.

Steve Jobs Palo Alto house

*Zdroj: Fortune

Dnes nejčtenější

.