Zavřít reklamu

Že sa spoločnosť Apple pravidelne snaží prinášať inovácie, môže svedčiť aj o nesmiernom počte patentov, ktoré táto spoločnosť vlastní. Najnovšie táto spoločnosť získala patent na svoje vlastné okuliare, ktoré mali slúžiť k realistickému sledovaniu obsahu z obrazovky prenosného zariadenia. Technológia, ktorá je veľmi podobná tej, na ktorej dnes funguje Oculus Rift, umožňuje používateľom vžiť sa do virtuálnej reality, akú by mu ponúkli predovšetkým hry s pohľadom prvej osoby, napríklad FPS hry.

Pozoruhodnou zaujímavosťou na tomto patente je, že spoločnosť sa o vývoj zariadenia zaujímala už v máji/květnu 2008, keď podala prihlášku na jeho schválenie. Dlho sa nič nedialo, čo sa však zmenilo včera, 10. decembra 2013, keď americký patentový úrad schválil patent a zverejnil ho vo svojej databáze. Patent je pritom postavený na patente z roku predtým, z mája 2007. Nový patent Applu popisuje doplnok, ktorý vizuálne pripomína lyžiarske okuliare ale slúži na prehrávanie vizuálneho obsahu pre ľudí, ktorí by si chceli vychutnať vizuálny obsah na viditeľne väčšom displeji než aký poskytuje mobilný telefón. Práve tento problém sa mohli výrobcovia ostatných zariadení pokúsiť vyriešiť zväčšením uhlopriečky u smartfónov, pri ktorej už sledovanie videí nie je tak problémové.

Tu však dochádza k problému s veľkosťou telefónu a práve preto sa Apple snaží v patente opísať kompromis, pri ktorom by ostal vlk nasýtený a koza celá. Okuliare by totiž ponúkali početné možnosti prispôsobenia, od polohy displejov až po prispôsobovanie obrazu. Toto by mohli nastavovať užívatelia podľa svojich potrieb, alebo by mohli nechať všetko na okuliaroch, ktoré by detegovali najvhodnejšie nastavenie. Nastavenia by bolo možné samozrejme uložiť do pamäte, nie je však známe či by sa tá nachádzala v telefóne alebo v okuliaroch. Napriek početným patentom, ktoré sa týkajú takéhoto príslušenstva, spoločnosť dodnes nepredstavila inteligentné okuliare ani hodinky, aj keď sa o takýchto produktoch špekuluje.

okuliare
*Zdroj: FreePatentsOnline

Dnes nejčtenější

.