Zavřít reklamu

Technológia iBeacon, ktorú Apple potichu uviedol ako súčasť iOS 7, sa už od dnešného dňa stane aktívnou v 254 obchodoch Apple Retail Store na území USA. Okrem toho, že dôjde k sprevádzkovaniu technológie, spoločnosť bude musieť vydať nový update pre svoju Apple Store aplikáciu pre iOS, ktorá prinesie podporu pre systém iBeacon. Ako sa však ukazuje, aktualizovaná aplikácia zatiaľ nie je dostupná v App Store a Apple tak pravdepodobne vydá update v priebehu najbližších hodín.

Zaujímavosťou ohľadom celej technológie iBeacon je to, že spoločnosť sa o nej prakticky nikde oficiálne nezmieňuje a spomenula ju len raz, na konferencii WWDC 2013. Inovovaná aplikácia Apple Store by mala informovať používateľov o rôznych veciach, napríklad ich upozorní na cenu produktu alebo na to, že sa v dohľadnej dobe bude konať zaujímavá prednáška o niektorej aplikácií, napríklad o iPhoto alebo iMovie pre iOS. Taktiež by mohla informovať zákazníkov o tom, že ich objednávka je pripravená a v budúcnosti by mohla pracovníkom Genius Baru pomáhať s lokalizovaním zákazníkov v obchode.

Associated Press mala možnosť vyskúšať si technológiu iBeacon na vlastné oči, k čomu došlo minulý týždeň v slávnom obchode na 5th Avenue v New Yorku. Obchod, ktorý je otvorený 24 hodín, odvtedy ponúka 20 vysielačov iBeacon, pričom niektoré z nich predstavujú samotné iPhony a iPady, ktoré sa nachádzajú na pultoch v obchode. Tieto kusy iOS zariadení majú aktivovanú technológiu, ktorá je súčasťou nového systému iOS 7. Technológia pre svoju funkčnosť využíva Bluetooth rozhranie, vďaka ktorému dokáže veľmi presne určiť polohu zákazníka v obchode. iBeacon v tomto ohľade predbieha GPS a je veľmi možné, že práve iBeacon pomôže pri vývoji novej verzie Apple Maps, ktoré by mali podporovať mapy interiérov.

iphone-applestore
*Zdroj: abcnews.go.com

Dnes nejčtenější

.