Zavřít reklamu

Pár hodín na to, ako Dell omylom zverejnil informácie o svojom novom 24-palcovom UHD monitore, spoločnosť vydala tlačovú správu, v ktorej informuje o uvedení troch nových UHD monitorov s podporou 4K rozlíšenia. Hneď na úvod sa jedná o Dell UltraSharp 32″ a Dell UltraSharp 24″, ktoré majú poskytovať vynikajúcu kvalitu obrazu, vďaka čomu sú určené pre profesionálnych užívateľov a grafikov. Dôraz na kvalitu spracovania sa odráža aj na cene produktov, a zatiaľ čo 32-palcový model začína na 3 499 dolároch, cena menšieho 24-palcového modelu začína na 1 399 dolároch.

Tieto monitory ponúkajú funkciu Dell PremierColor, vďaka čomu dokážu spracovať až 99 percent AdobeRGB a 100% sRGB. Okrem iného sa u nich stretávame so 178-stupňovým pozorovacím uhlom. Displeje ponúkajú rozlíšenie 3840 x 2160 pixelov, pričom sa v skutočnosti jedná o displeje s uhlopriečkami 31,5″ a 23,8″. Spoločnosť Dell si je samozrejme vedomá toho, že UHD displeje nie sú len záležitosťou pre profesionálov, ale už aj dnes sa nájdu bežní ľudia, ktorí majú v záujme si takýto typ displeja kúpiť. Práve pre nich je určený Dell 28 Ultra HD monitor, ktorý bude zároveň najlacnejším a najdostupnejším UHD monitorom na trhu. Napriek uhlopriečke 28 palcov sa bude jednať o 4K monitor, ktorého cena nepresiahne 1 000 dolárov. To sa však odrazí na jeho kvalite a rozhodne nie je určený pre profesionálov alebo tých, ktorí dbajú na detaily.

Dell tiež zverejnil informácie o dostupnosti. Monitory UltraSharp sú už od dnešného dňa dostupné v Amerike, pričom celosvetový predaj bude zahájený 16. decembra/prosince. V prípade 28-palcového UHD monitoru si zákazníci počkajú, keďže tento monitor sa začne predávať až začiatkom roka 2014, presný dátum však nie je známy.

dell-up2414q-overview1_678x452
*Zdroj: Dell

Dnes nejčtenější

.