Zavřít reklamu

Pokiaľ niekto spomenie luxusné telefóny, mnohí si zrejme spomenú na iPhone. Telefón od Applu je aj po toľkých rokoch prirovnávaný k prémiovému produktu, za čo môže predovšetkým jeho dizajn, ako aj funkcie. Táto prémiovosť však niektorým ľuďom nepostačuje a britský dom Harrods začal v predvianočnom období ľudí lákať na jedinečný model iPhone za 68 000 libier, respektíve za 82 000€. Edícia, ktorá je približne 100-násobne drahšia oproti klasickému modelu, však má svoju cenu opodstatnenú.

Zatiaľ čo klasické modely iPhone 5 a iPhone 5s majú telo z hliníka, u exkluzívnej 68-tisícovej verzie tvorí jeho základ 24-karátové zlato, ktoré je ešte ďalej doplnené viac ako 300 kamienkov diamantu, ktoré majú celkovo 22,5 karátu. O vysokú cenu sa postarala aj kvalita diamantov, ktoré sú v triede VVS1. Telo telefónu je ďalej obohatené o ďalšie drahokamy, konkrétne o rubíny, smaragd a zafír. Telefón sa začal predávať už pred tromi mesiacmi a patrí k najdrahším produktom, ktoré sa v slávnom britskom obchode Harrods predávajú. Luxusné spracovanie a prítomnosť drahokamov sa postarala o to, že je telefón takmer dvojnásobne ťažší oproti bežnému modelu, pričom jeho váha sa odhaduje na 200 gramov. Bežný model iPhone 5s pritom váži len 112 gramov a je dostupný v zlatej „Champagne“ verzii.

Špeciálny model iPhone je určený predovšetkým pre tých najbohatších, medzi ktorých už tradične patria ropní šejkovia z arabských krajín. Obchod neodhalil žiadne informácie o tom, koľko takýchto telefónov bolo vyrobených, predaných a koľko sa nachádza na sklade. Jedná sa však o dlhodobejšiu tradíciu, keďže v obchodnom dome sa v minulosti predávala diamantová verzia iPadu za približne 30 000 libier, alebo za 36 000€.

gold_iphone3
*Zdroj: The Channel; Forbes

Dnes nejčtenější

.