Zavřít reklamu

Japonské vydavateľstvo Square Enix dnes vydalo Final Fantasy IV: The After Years pre iOS. Podobne ako ďalšie diely pre iPhone a iPad, aj tento titul sa objavil najprv na herných konzolách a to už v roku 2008 pre Nintendo Wii a Sony PSP. Kým pôvodná verzia tejto hry bola 2D, Square Enix udelilo výnimku a vydalo hru plne v 3D grafike, vďaka čomu vyzerá hra tak ako nikdy predtým. Aj tento diel sa v App Store predáva už za tradičnú cenu 14,49€ a je dostupný pre všetkých s operačným systémom iOS 4.3 alebo novším.

Nejedná sa navyše o prvý diel Final Fantasy pre iOS, ktorý bol prerobený do 3D. Už v minulom roku spoločnosť Square Enix vydala remake Final Fantasy IV a rovnako v minulosti vydala remake Final Fantasy III, pričom obe hry sú dnes dostupné plne v 3D. Aj keď sa očakávalo, že Square bude pokračovať v tomto trende aj naďalej a všetky budúce diely ponúknu 3D grafiku, Final Fantasy V pre iOS ostalo opäť v tradičnej 2D grafike, v akej sa objavila už pôvodná hra. Z hľadiska príbehu sa nový prírastok do rodiny Final Fantasy nemení a preto je základnou zmenou len upgrade grafiky.

Fanúšikovia Final Fantasy by sa mali v blízkej budúcnosti dočkať portu hry Final Fantasy VI a pravdepodobne aj Final Fantasy VII. V jej prípade však Takashi Tokita varuje, že tu môžu byť problémy s úložiskom potrebným pre spustenie hry. Toto je skutočne zvláštne tvrdenie, keďže dnes už nie je problém zohnať v iTunes App Store hry, ktoré zaberajú 2 či 3GB a s príchodom výkonnejšieho hardware sa bude ich veľkosť aj naďalej zväčšovať. Momentálne si tak používatelia musia vystačiť len s prvými šiestimi titulmi a doplnkovými dielmi, ktorých cena sa už tradične pohybuje na úrovni 7,99 až 14,49€ na Slovenskom App Store. Final Fantasy IV: The After Years podporuje Game Center a prináša doň achievementy, a taktiež prináša plnohodnotnú podporu pre iPhone 5, iPhone 5s a iPhone 5c.

Dnes nejčtenější

.