Zavřít reklamu

Je všeobecne známe, že MacBook patrí medzi notebooky s najvyššou životnosťou batérie pri jednom nabití, no musí sa mať na pozore. Podobne ako MacBook Air, tak aj nový model Toshiba Kirabook prešiel na nový procesor Intel Haswell, a napriek rovnako vysokému či dokonca vyššiemu výkonu ponúka ešte vyššiu výdrž batérie ako sa mohlo očakávať. V skutočnosti sa jedná o tri modely, pričom maximálna životnosť ich batérie sa pohybuje od 14 až do 22 hodín.

Extrémne vysokú výdrž batérie, 22 hodín na jediné nabitie, podporuje model Dynabook KIRA V654. Ten obsahuje 13-palcový displej s rozlíšením 1366 x 768 pixelov, čo sa odrazilo na spotrebe zariadenia, rovnako ako procesor Haswell, ktorého maximálna frekvencia je 3,0 GHz. Notebooky obsahujú 8GB RAM a v najnižšej verzii obsahujú 256GB SSD, čo sa zároveň odrazilo aj na cene produktu. Tá totiž začína na približne $1 440 alebo 1060€. Pokiaľ by bola cenová politika Toshiby rovnaká ako v prípade Applu, teda pri pomere $1 = 1€, cena produktu by bola vyššia ako tá, ktorú by ste zaplatili za 13-palcový MacBook Air. Produkt je dostupný aj vo verzii s rozlíšením 2560 x 1440, pričom uňho sa už výdrž batérie znižuje na 14 hodín. Notebooky obsahujú Windows 8.1 „Blue“ a podporujú štandard Bluetooth 4.0 a USB 3.0.

kirabook-1

Ďalšia novinka nesie označenie Dynabook KIRA V834, pričom táto sa odlišuje prítomnosťou dotykového displeja. Pokiaľ ide o rozmery a váhu zariadení, tie sa udržujú na rovnakej, ba dokonca nižšej úrovni v porovnaní s MacBook Air, pričom váha klasických modelov (V654) predstavuje 1,12 kg, zatiaľ čo váha modelu (V834) s dotykovým displejom predstavuje 1,35 kg, teda je rovnaká ako u 13-palcového modelu MacBook Air. Prístroj je však vo svojom najhrubšom bode o 2 milimetre hrubší oproti MacBooku, vďaka čomu jeho hrúbka predstavuje 19 milimetrov. Cena modelu s dotykovou obrazovkou predstavuje približne $1 530 alebo 1 130€. Treba brať v úvahu, že ceny sú len približné, keďže produkt sa bude momentálne predávať len v Japonsku a tak nie je cena v Európe alebo v USA známa.

kirabook-2
*Zdroj: winfuture.de; engadget.com

Dnes nejčtenější

.