Zavřít reklamu

Soudní spor společností Applu a Samsungu je již téměř legendární a přináší každý měsíc několik dalších více, či méně zajímavých novinek. Tou která jistě stojí za povšimnutí je pak výpověď Philla Schillera, kterého se právník společnosti Apple u soudu zeptal, co si pomyslel když poprvé viděl na vlastní oči smartphone Samsung Galaxy S. Phill Schiller okamžitě zareagoval slovy: „Byl jsme docela v šoku, oni zkrátka šli a okopírovali iPhone. Poškodilo to pohled, jakým se svět dívá na Apple. Stejně vypadající produkty zpochybnily u zákazníků naši schopnost inovací a dovedností v oblasti designu.“

V dalším bodu se pak právní zástupce společnosti Samsung zeptal Schillera: „Apple nevlastní patent na krásné a sexy výrobky, je správně to co říkám?“ uvedl právník Samsungu v momentě, kdy držel v ruce tablet společnosti Samsung a dodal: „Apple nevlastní práva, aby mohl zakázat design tohoto hardware.“ Phill Schiller reagoval: „Nevím, který přistroj od Samsungu může kopírovat naše přístroje a který ne“. Na otázku zda měl Samsung právo prodávat svůj 10″ tablet Galaxy Tab pak Phill zareagoval před soudem následovně: „vypadá jako iPad“.

Právník Samsungu se nijak nebránil tomu, že se design podobá, naopak však uvedl ,že je běžné když technologické společnosti napodobují úspěšné produkty a předložil soudu interní dokumenty Applu, ve kterých zaměstnanci posuzovali vývoj iPadu mini na základě novinového článku, ve kterém byl vychválen sedmipalcový tablet Galaxy Tab od Samsungu. Na to Schiller uvedl, že iPad mini nebyl reakcí na konkurenci, ale pokusem, zda je možné zachovat všechny prvky původního iPadu a přitom přinést kompaktnější tablet. Soudní spor mezi Samsungem a Apple prozatím stále není ukončen a v současné době se jedná o výšce odškodného, které musí Samsung Applu zaplatit. O dalším vývoji vás budeme informovat.

Samsung-galaxy-ace-plus-vs-iphone-3G

*Zdroj: blogs.wsj.com

Dnes nejčtenější

.