Zavřít reklamu

Google ku koncu roku 2013 predstavil svoju vlastnú Newsstand aplikáciu pre Android, ktorá predstavuje mix Google Currents, obchodu s magazínmi a predplatnú novinovú službu. V praxi sa jedná o to isté, čo už v roku 2011 predstavil Apple pre užívateľov iOS, tentoraz však zameraná na užívateľov systému Android. Služba bude niekoľko mesiacov vyhradená len pre užívateľov Androidu a začiatkom budúceho roku sa objaví aj v ponuke iOS App Store.

Aplikácia Google Play Newsstand bude dostupná už v priebehu najbližších dňoch pre užívateľov v podporovaných krajinách, medzi ktoré patrí USA, Kanada, Veľká Británia a Austrália. Užívatelia, ktorí už majú na svojich zariadeniach nainštalovanú aplikáciu Google Play Magazines alebo Google Currents, môžu upgradovať na novú aplikáciu, ktorá skombinuje a obohatí funkcionalitu dvoch menovaných aplikácií. Na úvod bude v novej službe od Google dostupných viac ako 1 900 časopisov a novín, medzi ktoré patrí The New York Times, The Wall Street Journal, Rolling Stone, TIME, WIRED, Forbes, Game Informer a množstvo ďalších. Taktiež bude k dispozícii obsah z webových stránok, napríklad zo serverov CNET, Huffington Post, Reuters či The Verge.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa k tomuto ohláseniu postaví Apple. Ten totiž už pred dvoma rokmi na WWDC 2011 predstavil vlastnú novinovú službu pre iOS, ktorá sa zhodou okolností tiež volá Newsstand. Navyše to nie je tak dávno, čo sa Apple súdil so spoločnosťou Amazon kvôli pojmu „App Store“. Ten bol podľa Amazonu príliš všeobecný na to, aby si ho mal Apple chrániť, k čomu vyjadril svoje stanovisko aj Microsoft. Apple ukončil spor s Amazonom v priebehu leta.

*Zdroj: TechCrunch; Official Android Blog

Dnes nejčtenější

.