Zavřít reklamu

Společnost Fiftythree se proslavila aplikací Paper, která si získala v iTunes App Store na dlouhé týdny pozici v nejstahovanějších aplikacích. V posledním půl roce pak představili pánové a dámy z Fiftythree možnost nechat si vytvořit ze svých obrázků, které namalujete v aplikaci Paper blok, ve kterém uvidíte všechny své výtvory na kvalitním papíru od Moleskine. Nyní však Fiftythree přichází s další novinkou, kterou je Bluetooth stylus s jednoduchým názvem Pencil. Tužka má velikost běžné tužky, jen je placatá a o něco tlustější než běžné tužky. Špička je gumová a na konci je guma, díky které můžete skutečně gumovat.

Gumový hrot dokáže velmi přesně malovat po displeji iPadu a vývojáři mají možnost přidat tužku do dalších aplikací pomocí speciálního SDK. Tužka se okamžitě páruje se zařízením a v momentě kdy ji začnete používat, okamžitě se připojuje k iOS. Zřejmě se ptáte k čemu vlastně je v tužce k dispozici Bluetooth, ten slouží k tomu, abyste mohli mít například dvojici nástrojů a tak zatím co váš prst slouží jako jeden nástroj, na tužce je definován zcela jiný nástroj. Samozřejmě je pak Bluetooth potřeba také k tomu, aby tužka dala signál, zda aktuálně používáte hrot nebo gumu a tak se v aplikaci Paper přepnul nástroj z psaní na gumování.

Osobně mám však pocit, že Fiftythree vsází především na své jméno a styl se kterým Pencil přichází, jedná se totiž o stylus, který skučně připomíná tužku. Ta je navíc k dispozici ve dvou barvách, tedy v klasické dřevěné a v barvě s názvem Graphite. První je z hliníku, váží 34g a stojí $49.95. Druhá je pak ze dřeva (ořechu) váží 26g, má v sobě magnet a stojí $59.95. Bohužel do ČR/SR zatím Fiftythree neposílá.

FiftyThree_Pencil_Drawing_context
expression@1
example-erase

 

FiftyThree_Pencil_Connect_to_Paper-1024x682
example-palm-rejection

Dnes nejčtenější

.