Zavřít reklamu

Najnovší súdny spor medzi Apple a Samsungom odhalil ďalšie zaujímavosti. Marketingový riaditeľ Applu Phil Schiller na pojednávaní vo veci porušenia patentov odhalil zopár zaujímavostí, ktoré sa týkali pozadia telefónu iPhone. Už pri vyvíjaní prvého modelu iPhone pred rokom 2007 sa podľa pracovníkov jednalo o taký projekt, do ktorého bol Jobs schopný staviť celú spoločnosť. Konieckoncov, Steve Jobs bol projektom mimoriadne zaujatý a len veľmi starostlivo vyberal zamestnancov, ktorí by sa na ňom mohli podieľať.

Dnes to však už nie je také ako pred rokom 2007 a ako prehlásil Phil Schiller, na telefóne iPhone dnes pracuje prakticky celá spoločnosť: „Bolo to veľmi riskantné. Vo vnútri Applu sa vravelo, že kvôli nemu ide do stávky celá spoločnosť. Prehrávačom iPod sa začalo dariť. Potom sme investovali všetky zdroje, finančné aj ľudské, do vytvorenia tohto produktu.“ Na prvom telefóne iPhone v tom čase pracovalo len približne 100 zamestnancov, vďaka ktorým tu vznikli aj legendárne dizajnové prvky ako napríklad Slide to Unlock, pinch-to-zoom či tlačítko na prepnutie do tichého režimu.

Jedná sa pritom o ďalšiu zaujímavosť, ktorú odhalili súdne spory medzi Apple a Samsungom. Už v minulosti sme sa vďaka týmto patentovým  sporom dozvedeli, ako vyzerali rôzne prototypy iPhone a iPadu pred vydaním a dokonca sme mohli vidieť, že jeden z prvých prototypov iPhone vyzeral veľmi podobne ako iPhone 4 z roku 2010.

iPhone_vs_Samsung
*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.