Zavřít reklamu

Už aj server Bloomberg tvrdí, že sa Apple budúci rok presunie k výrobcom phabletov alebo veľkých telefónov. Magazín s odvolaním na svoje zdroje uvádza, že Apple pripravuje hneď dva telefóny s 4,7- a 5,5-palcovým displejom. Tieto telefóny by mali ponúknuť ohnutý displej, pričom ohnutie bude smerovať smerom k rohom telefónu. Treba však poznamenať, že to nie je prvýkrát, čo by mal Apple údajne zväčšiť displej, keďže už v uplynulých mesiacoch a rokoch sa objavili tvrdenia, že nový iPhone 5s ponúkne väčší displej ako iPhone 5 alebo iPhone 5c.

Apple má v pláne vydať tieto telefóny v treťom štvrťroku 2014, pričom zdroje ho spomínajú ako novú generáciu a nie ako dva rôzne modely, ako je tomu v prípade iPadu a iPadu mini. Prítomnosť ohybného displeja môže byť zároveň dôvod, prečo Apple buduje novú továreň v Arizone. V nej by sa malo 700 nových zamestnancov podieľať na výrobe zafírového sklíčka, teda na odolnejšom materiáli pre použitie v budúcich zariadeniach. Medzi tieto zariadenia by mohli okrem iPhone patriť aj hodinky iWatch, ktoré budú ako časť oblečenia náchylnejšie na poškodenie.

Okrem ohnutého displeja sa vďaka Bloombergu dozvedáme ďalšiu zaujímavosť. Apple údajne vyvíja nový pokročilý dotykový senzor, ktorý by dokázal detegovať silu stlačenia, pričom by rozpoznával silné a slabé stlačenia. Dôvod, prečo by mal senzor rozpoznávať silu dotyku, zatiaľ nie je známy, ale je možné, že sa bude týkať podaktorej z funkcií nového systému, prípadne ho využijú dodatočné aplikácie od vývojárov. Vzhľadom k súčasnému stavu vývoja je len malá šanca, že by sa senzor objavil už v budúcoročnej generácii, a s vysokou pravdepodobnosťou ho Apple použije až za dva roky.

iphone_wraparound_display_1
*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.