Zavřít reklamu

Jedním ze zásadních problémů, se kterými se musí potýkat každý výrobce, který se rozhodne vytvořit inteligentní hodinky, je velikost baterie. I v momentě kdy se smíříte s tím, že budete muset baterii nabíjet každých 48 hodin, je stále baterie příliš velká na to, aby šlo vytvořit skutečně elegantní a tenký design, který je doménou především Applu. Právě u Applu se také jako u prvního výrobce začalo spekulovat nad tím, že se chystá vytvořit inteligentní hodinky iWatch.

Vše prozatím nasvědčuje tomu, že se společnost skutečně pokouší vytvořit jedinečné Apple iWatch, ovšem stále naráží na problémy s baterií. To konstatovala již v podstatě všechny média, která se okolo Applu pohybují. Nyní se však zdá, že Apple přišel s řešením, které by mohlo pomoci definitivně vyřešit tento problém. Společnost si totiž podala patentovou přihlášku na technologii, která může drasticky snížit spotřebu elektrické energie.

Jednou z předpokládaných funkcí iWatch je totiž jejich komunikace s iOS zařízením, ať již se bude jednat o iPod, iPhone nebo iPad. Předpokládá se také, že iWatch budou schopny komunikovat s OS X. Komunikace bude pochopitelně probíhat přes Bluetooth, ovšem ani Bluetooth LE protokol který dokázal snížit spotřebu elektrické energie oproti klasickému Bluetooth na zhruba poloviční hodnoty, není pro Apple dostatečně uspokojivý. Společnost tak přišla s vlastním řešením, kterým je v podstatě on-demand spojení mezi dvěma zařízeními, z nichž jedno dokáže posílat druhému zařízení signály i v momentě, kdy má toto zařízení vypnutý Bluetooth.

Vše funguje tak, že na iWatch (pokud se bavíme konkrétně o tom, jak by se tato technologie dotkla inteligentních hodinek od společnosti Apple), bude neustále vypnutý Bluetooth. Pokud zařízení jako je například telefon nebo počítač bude chtít něco poslat do hodinek, automaticky naváže spojení přes ktrátký dotaz a zapne hotspot, jakmile se hotspot zapne, dojde k přenosu notifikace pomoci iCloudu a internet se opět vypne. Díky tomu je možné ušetřit elektrickou energii. Jak princip funguje po technické stránce si můžete přečíst v patentu přímo zde. Společnost tak bude mít možnost zmenšit velikost baterie a vytvořit hodinky tenčí a menší.

network

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.