Zavřít reklamu

Zatím co ze Steva Jobse se stal pro spisovatele po jeho smrti poměrně zajímavý obchodní artikl, ostatním členům týmu společnosti Apple tolik prostoru věnováno nebylo. Je to logické, přece jen Jobs byl osobnost a dokázal se zapsat do historie, ovšem stejně tak jako se Jobs zapsal do historie jako geniální vizionář a podnikatel, dokázal to stejné Jony Ive v oblasti designu. Nyní přichází do prodeje nová kniha s názvem Jony Ive: The Genius behind Apple’s greatest product, tedy kniha o geniálním designérovi, který stojí za největšími projekty společnosti Apple.

Sir Jony Ive je nejen geniální designér, ale také muž, který společně se svým týmem dokázal nalézt nové metody zpracování jednotlivých materiálů, vymyslet postupy díky kterým je možné dosáhnout požadovaných tvarů při zachování pevnosti a změnit svět počítačového designu. Kniha, která se v USA dostane do prodeje 14. 11. 2013 a o jejímž překladu do češtiny, případně slovenštiny zatím nejsou k dispozici žádné informace mapuje život Jonyho Ive od jeho dětství v Anglii, přes raketový vzestup do čela společnosti Apple. Obsahuje podrobný popis vývoje tajných produktů a zamýšlí se nad tím, jak je možné vytvářet design tak utajovaně, jak je nucen pracovat Ive a jeho tým.

Autor knihy Leander Kahney, který je mimochodem také autorem titulu Inside Steve’s Brain vyslechl deístky příběhů od zaměstnanců společnosti Apple, setkal se několikrát se samotným šéfdesignérem Jonym Ivem a zpracoval knihu, která nám dá možnost nahlédnout nejen do zákulisí Jonyho Ive, ale také do zákulisí samotné společnosti Apple.

Jony_Ive_Book-640x878

Dnes nejčtenější

.