Zavřít reklamu

Redaktorom serveru AnandTech sa do rúk dostal iPad Air a ako už je zvykom, aj tentoraz sa uňho rozhodli detailne otestovať niektoré vlastností, konkrétne výdrž batérie. Apple na jednu stranu uvádza priemernú výdrž batérie iPadu Air v rôznych podmienkach, na druhú stranu sa na svojom webe nezmieňuje o tom, ako dlho vydrží iPad Air, keď ho využívate iba ako WiFi hotspot. Vzhľadom k tomu, že iPad Air podporuje LTE siete a WiFi 802.11n, výdrž batérie by bola v takomto prípade veľmi zaujímavá.

Redaktor sa rozhodol zistiť výdrž batérie predovšetkým preto, že už iPad 3. generácie v LTE verzii vydržal na jedno nabitie ako hotspot po dobu 25,28 hodiny a teda sa vybil po približne 25 hodinách a 20 minútach. Druhým faktorom je samozrejme menšia batéria, ktorá má udržať iPad funkčný po rovnaký čas ako jeho predchodcov, teda na 10 hodín používania. Kým v prípade predchádzajúceho testu sa AnandTech rozhodol otestovať výdrž pri permanentnom sťahovaní 50kB/s, v prípade nového iPadu Air sa rýchlosť sťahovania zdvojnásobila na 100kB/s.

Výsledok bol pri dvojnásobne vyššej rýchlosti sťahovania prekvapivý – na jedno nabitie vydržal iPad Air až 24,08 hodín alebo 24 hodín a 5 minút, pričom preniesol 10,5GB dát. Na zaujímavom výsledku sa podieľa fakt, že Apple za rok a pol prešiel z 45-nanometrového procesu na 28-nanometrový proces, a miesto staršieho modemu MDM9600 sa stretneme s modemom MDM9615M, ktorý sa nachádza aj v iPhone 5s. Rovnaký proces bol využitý aj v prípade procesorov, keďže procesor A5X bol vyrábaný 45-nm procesom a nový čip A7 je vyrábaný 28-nm procesom. Redaktori zahraničného serveru tak očakávajú, že pri používaní iPadu Air ako WiFi hotspotu je veľká šanca, že prekročíte svoj dátový limit skôr, ako sa iPad vybije.

ipad-air-hotspot-1
ipad-air-hotspot-2
*Zdroj: AnandTech

Dnes nejčtenější

.