Zavřít reklamu

Kto sa v živote stretol s elektrinou, určite natrafil na značku Varta. Táto nemecká spoločnosť je známa predovšetkým pre výrobu batérií pre domáce použitie aj pre automobily, no z času na čas vytvorí aj dodatočné príslušenstvo. V dobe smartfónov musela preto aj ona prispôsobiť svoj sortiment a to je dôvod, prečo sa v jej ponuke objavuje sada Emergency 30-pin Powerpack. Ako už napovedá názov, jedná sa o doplnok pre iPhone a iPod s 30-pinovým  konektorom a môže vám pomôcť v dobe, keď nemáte po ruke žiadny zdroj elektriny.

Najlepšia pomoc je pritom jednoduchá a aj preto v balení nenájdeme absolútne žiadny kábel. Varta zjavne nechce, aby ste pri kempovaní alebo zbieraní húb oživovali svoj telefón pomocou hromady káblov a preto je Emergency Powerpack malý a jednoduchý. Dokonca je tak malý, že si vystačí s jedinou batériou formátu CR123A alebo CR17345. Batéria CR123A sa samozrejme dodáva v balení a podľa spoločnosti by mala zabezpečiť ďalšie dve hodiny používania pri jednom nabití. Uvádzaný výsledok sa ale týka iPhone 4S s neopotrebovanou batériou a preto sú výsledky v prípade starších prístrojov odlišné. Veľmi podobný výsledok sa objavil aj v prípade môjho 16GB iPhone 4, ktorý tentoraz vydržal o približne dve hodiny a dvadsať minút dlhšie. Pack nemôžeme testovať s novšími zariadeniami, keďže doplnok je kompatibilný len s 30-pinovým konektorom a verzia pre Lightning konektor zatiaľ nebola oznámená.

Používanie packu je veľmi jednoduché, do plastovej nabíjačky stačí vložiť batériu a nabíjačku následne pripojiť k iPhonu. Nenachádzajú sa tu žiadne tlačítka či spínače a nabíjanie tak začne okamžite. Vzhľadom k uvedeným faktom je teoreticky možné pripojiť adaptér aj k iPadu, ale kvôli jeho veľkosti nedôjde k nijak prekvapivému výsledku. Čo však ostáva otázne, je cena. Vzhľadom k tomu, že pre funkčnosť potrebujete batériu, môže byť ihneď jasné, že 8,99€ / 229 Kč nie je konečná a do budúcna musíte počítať s ďalšími investíciami. Cena batérií CR123A tiež nie je zrovna najnižšia a tak je v tomto prípade lepšie si premyslieť, či chcete predĺžiť životnosť vášho iPhone o ďalšie dve hodiny alebo nie. Navyše sa nejedná o štandardný formát batérií a aj keď ich môžete nájsť v miestnom obchode s elektronikou, na dovolenke v iných častiach sveta môže byť problém zohnať ich.

image_74810_35_v1

Dnes nejčtenější

.