Zavřít reklamu

Tento týden sám Tim Cook pronesl, že si Apple není jistý, zda dokáže vyrobit dostatek iPadů mini s Retina displejem. Tim samozřejmě jako CEO jedné z největších technologických společností světa nemohl uvést, že ví jak malý počet iPadů zvládají továrny vyrábět a tak vše zabalil do novinářsky mnohem líbivější věty, která zní tak, že Apple ví kolik dokáže vyrobit iPadů mini s Retina displejem, ale nemůže vědět, jak velký bude zájem. To je samozřejmě poměrně nelogické protože společnost ví po všech analýzách poměrně přesně kolik kusů dokáže prodat. Nyní však nechme být slova Tima Cooka a pojďme se podívat na to, co se vlastně v oblasti Retina displejů stalo.

Apple využívá pro výrobu svých displejů tři klíčové hráče, kterými jsou Sharp, LG Display a Samsung. Všeobecně mají uživatelé nejraději displeji právě od Samsungu, protože ty historicky nikdy nevyvolali pobouření z hlediska kvality. To se například LG u MacBook Pro Retina podařilo v loňském roce. Společnost sice všem výrobcům stanovuje přísné limity, ovšem při masové výrobě o jaké se v případě Apple bavíme je zkrátka velmi složité uhlídat jejich přesné dodržování u každého jednoho kusu.

Zatím co zákazníci v případě displejů preferují u produktů společnosti Apple ty od Samsungu, samotný Apple se chce vymanit ze spárů Samsungu, které jej v současné době co se dodavatelského řetězce pevně svírají. Samsung totiž na rozdíl od Applu své produkty sám vyrábí a zvládá vyrábět také pro ostatní společnosti, mezi které patří mimo jiné také Apple. V případě displejů pro iPad mini Retina se původně chtěl Apple stoprocentně spolehnout pouze na displeje od Sharpu a LG, ty však nedokáží vyrábět dostatek kusů a tak se podle posledních informací Apple obrátil právě na Samsung, aby se pustil do výroby Retina displejů pro iPad mini. Právě návrat k Samsungu v oblasti výroby displejů by měl zajistit zvýšený počet iPadů mini Retina na trhu a to již v předvánočním období.

overview_hero

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.