Zavřít reklamu

Možnost nechat kdykoli obnovit svůj iPhone, iPad nebo iPod touch přímo z iTunes je funkce, za kterou už nejeden uživatel děkoval v momentě, kdy například přišel o svůj telefon. Problém je v tom, že telefony, tablety i multimediální přehrávače jsou čím dál tím více sociální a obsahují množství velmi citlivých informací. Aby bylo možné obnovit iOS zařízení, je nutné všechny tyto informace ukládat přímo do vašeho počítače nebo do iCloudu. V případě iCloudu jsou data automaticky chráněna heslem, které používáte pro iCloud, pokud však použijete zálohování přímo do počítače, musíte chránění heslem potvrdit, standardně je totiž neaktivní.

Problém je navíc v tom, že pokud nemáte zadáno heslo a šifrování, je soubor pro obnovení uložen na vašem disku tak, že k němu může kdokoli přistupovat a použít jej. V případě, kdy někdo získá fyzicky přístup k vašemu počítači nebo v případě, kdy vám nedej bože počítač dokonce někdo odcizí, může připojit vlastní telefon iPhone, tablet iPad nebo přehrávač iPod touch a zvolit možnost obnovení z vaší zálohy systému. V ten moment získává plný přístup ke všem datům, které jste v době zálohování měli ve svém iOS zařízení.

Pokud tedy chcete mít jistotu, že vaše data z iOS zařízení nemůže kdokoli jen tak zneužít v momentě, kdy získá přístup k vašemu počítači a to i bez jakékoli znalosti hackování, zašifrujte zálohy a chraňte je heslem. Zaheslovat a tím také zašifrovat zálohu iOS je přitom velmi snadné. Stačí když v iTunes zvolíte možnost Backups – This Computer – Encrypt iPhone Backup. Nyní jen zadáte dvakrát své heslo a záloha začíná. Jediné na co je velmi důležité si dát pozor je zapamatování hesla. To totiž budete muset zadat v případě, kdy budete chtít obnovit svůj iOS přístroj.

encrypt

Dnes nejčtenější

.