Zavřít reklamu

Apple sa dnes po niekoľkých rokoch rozhodol pozmeniť pravidlá pre vývojárov, ktorí chcú propagovať svoje iOS aplikácie na verejnosti. Až doteraz boli vývojári nútení používať na propagovanie výhradne grafiku s čiernym modelom iOS zaradenia, no s príchodom nových farieb sa Apple rozhodol, že po novom už môžu vývojári používať aj grafiku ostatných modelov. Ani tak však nemôžu používať všetky variácie, keďže Apple jasne stanovil podmienky. Apple vo svojich podmienkach dokonca zakazuje používať obrázok zlatého iPhone 5s.

Vývojári preto môžu vo svojich reklamách použiť zariadenia iba v štandardných farebných variantoch, pričom Apple udelil výnimku v prípade iPhone 5c a iPod touch piatej generácie. V ich prípade majú vývojári možnosť použiť iPhone v bielej a modrej farbe, alebo iPod touch v čiernej a modrej farbe. Zaujímavosťou je, že Apple aj v takomto prípade dbá na to, aby bola grafika čistá a aby bolo na reklamách jasne vidieť tie najnovšie Apple produkty v celej svojej kráse. Apple preto zakazuje, aby sa na propagačných materiáloch prekrývali zariadenia a dokonca zakazuje, aby sa na produkte nachádzali akékoľvek dodatočné grafické prvky. Apple taktiež zakazuje, aby sa na materiáloch objavovali obrázky produktov spoločnosti Apple súčasne s produktami konkurencie a žiada vývojárov, aby v takom prípade použili konkurenčné produkty v kópii alebo ich zmienili v texte.

Rovnako žiada, aby vývojári používali výhradne iba grafiku najnovších produktov a ak to nie je možné, je potrebné obrátiť sa na e-mail a požiadať Apple, aby vývojárovi poslali patričnú grafiku. V tomto prípade sa jedná predovšetkým o aplikácie, ktoré nie sú prispôsobené pre 4-palcové Retina displeje s rozlíšením 1136 x 640 bodov ale sú určené pre staršie zariadenia, napríklad iPhone 4S, iPhone 4 alebo iPhone 3GS. Propagačný materiál musí byť čistý, Apple totiž zakazuje prezentovať Apple produkt na preplnenom pozadí. Dĺžka produktov nesmie byť menšia ako 25 milimetrov alebo 200 pixelov.

apple-grafika
*Zdroj: Apple

Dnes nejčtenější

.