Zavřít reklamu

Operačný systém iOS 8 sa má podľa doterajších špekulácií zameriavať primárne na službu Apple Maps a spoločnosť už teraz začína hľadať zamestnancov, ktorí by jej v príprave nového systému pomohli. Apple navyše len v priebehu leta odkúpil tri mapovacie spoločnosti, a to HopStop, Locationary a Embark. Každá z týchto spoločností sa venuje iným možnostiam a stoja práve za takými vymoženosťami, ktoré Applu chýbajú v jeho Mapách. Na to,  že sa blíži revolúcia v Apple Maps, môže poukazovať aj pracovná ponuka, v ktorej sa spomína webdesign Apple Maps v súvislosti s novým tajným projektom. 

Apple preto zverejnil na svojom webe dve nové pracovné ponuky, ktoré sa priamo sústredia na službu Maps a jej nové funkcie. V oboch prípadoch hľadá zamestnanca, ktorý by bol členom nového Public Transit tímu, pričom sa jedná o C++ programátora a manažéra. Podľa ponuky je viac než zrejmé, že sa v budúcej verzii iOS Maps stretneme s možnosťou detailne zisťovať informácie o MHD priamo vo vstavanej aplikácii od Applu a funkciu by mohli využívať milióny užívateľov po celom svete. To môže znamenať, že sa nová funkcia môže dotknúť aj Českej Republiky a Slovenska, ale aj nemusí. Dnes síce nevieme, čo všetko má Apple v pláne s novou Public Transit funkciou, no s najvyššou pravdepodobnosťou využije technológie od odkúpených spoločností HopStopEmbark. Práve tieto dve spoločnosti môžu patriť medzi 15 strategických akvizícií, ktoré Apple spomínal na ohlásení svojich finančných výsledkov.

applemaps-nyc

Apple si je zrejme vedomý kritiky voči Apple Maps a preto už v popise uvádza, že hľadá skutočne talentovaných ľudí s excelentnými schopnosťami vo svojom odbore. Konieckoncov, práve funkcia Public Transit patrila dlhodobo medzi najžiadanejšie funkcie a ani to Apple nezabudol zdôrazniť v popise. Nová funkcia by mala byť súčasťou novej generácie Apple Maps, ktorú sa Apple možno rozhodne spustiť pre širokú verejnosť tak, ako to dnes umožňuje Google. Budúca verzia Apple Maps má byť podľa neho vysokokvalitná, bude obsahovať vysokokvalitné informácie o verejnej doprave a pravdepodobne sa tiež Apple rozhodne uplatniť aj ďalšie opatrenia, ktorými zabezpečí omnoho vyššiu kvalitu softvéru v porovnaní s jeho dnešnou verziou. Podľa 9to5mac by dokonca Apple mal využiť koprocesor Apple M7 k tomu, aby mohli používatelia hľadať svoje zaparkované vozidlá na veľkých parkoviskách. Rovnako sa tiež pripravujú možnosti in-door mapovania, ktoré si nájde využitie napríklad v nákupných strediskách.

applemaps-cupertino2
*Zdroj: 9to5mac; Apple

Dnes nejčtenější

.