Zavřít reklamu

Apple dnes zrušil informační embargo na recenze nových iPadů Air a novináři, kteří dostali nové iPady na recenzi vydali své články. Server Macrumors jako již tradičně shromáždil výňatky z nejlepších recenzí, ze kterých si nyní můžete udělat obrázek o tom, jakou změnou prošly nové iPady a co nového přinášejí. iPad Air získal svůj název díky snížené váze a velikosti. Nový iPad Air je celkově o 28% lehčí, o 20% tenčí a tkaé o 9% užší než předchozí generace, zároveň však nabízí nejen vše z předchozí generace, ale tkaé bonus v podobě Apple A7 procesoru s koprocesorem M7. Pojďme se tedy podívat co na nový iPad Air říkají redaktoři světoznámých médií.

Jim Dalrymple – The Loop
Je velmi těžké popsat, jak dobře vlastně iPad Air vypadá a jak skvělý pocit máte, když jej cítíte v ruce. Je to něco, jako když jste poprvé viděli Retina displej, zkrátka to byl obrovský šok. Nová menší velikost je skvělá. Pokud máte ruce běžné velikosti, můžete se dostat palci až nahoru na displej, aniž byste museli ruku nějak natahovat. Je jasné, že na iPadu nebudete jen psát, ale pokud budete psát, pak můžete pouze pomocí dvou palců.

Walt Mossberg – AllThingsD
Apple snížil váhu o 28%, nový iPad je také o 20% tenčí a o 9% užší. Zároveň narostla jeho rychlost a zachoval se brilantní 9,7″ Retina displej. Nový iPad váží pouzou jednu libru, což je značný rozdíl od 1,4 libry vážícího předchozího modelu. Všechny tyto změny Apple udělal přesto, že zachoval špičkovou výdrž baterie. V mých testech iPad Air daleko přesáhl Applem deklarovanou deseti hodinovou výdrž na baterii. Více než 12 hodin přehrával videa ve vysokém rozlišení s displejem na 75% jasu a se zapnutou Wi-Fi která kontrolovala nové maily. To je nejlepší výdrž baterie, kterou jsme kdy u tabletu naměřil.

Brad Molen – Engadget
Ano je sice zvláštní jak to teď vyzní, ale nejnovější verze iPadu je vlastně jen větší verzí 7,9 palcového iPadu mini. Je to jakoby menší zařízení, které přišlo současně se čtvrtou generací klasického iPadu, bylo jen pilotním testem pro Jonyho nový design. Nazývat jej Air se skutečně hodí, protože je až směšně malý a lehký ve srovnání s předchozími modely. Měří jen 7,5mm na tloušťku a váží jen jednu libru, což je o 1,9mm tenčí a o 0,43 liber lehčí než iPad č. generace. Oproti tomu je také o asi 8mm užší na každé straně. Stačí jej držet ve vzduchu po dobu jedné minuty a pak zvednout starší iPad, rozdíl pochopíte okamžitě. Jednoduše řečeno, iPad Air je nejpohodlnější 10″ tablet, který jsme kdy používal.

Edward Baig – USA Today
Jak se to jen může stát, že poslední iPad je ještě mnohem lákavější než jeho předchůdci, kteří byli již tak vynikající. Apple iPad Air je lepší než jakýkoli jeho konkurent, kterého jsem měl možnost testovat. Apple dominuje ekosystému aplikací pro tabletu a jeho tablet je stále ten nejjednodušší pro uživatele. V side-by-side porovnání proti jeho předchůdci dokázal nový iPad opravdu otevřít aplikace, vypnout se nebo zapnout o něco rychleji, ovšem ne až o tolik, o kolik jsme očekával a většina lidí si tohoto rozdílu ani nevšimne

Dnes nejčtenější

.