Zavřít reklamu

Vo svete phabletov je priam nemysliteľné, aby niektorá zo spoločností produkovala telefóny s malým displejom. Mobilný trh sa za posledné dva roky zmenil na bojisko, v ktorom spoločnosti bojujú o väčšie uhlopriečky a nezmyselne veľké rozlíšenia, aj keď to nie je potrebné. Apple ako jedna z posledných spoločností sa zatiaľ nenechala zlákať týmto trendom a veselo si pokračuje vo vývoji vlastných smartfónov s 4-palcovým širokouhlým displejom. Ale čo sa stane, pokiaľ sa Apple v budúcom roku rozhodne vyvinúť vlastný telefón? Čo ak prinesie vlastný phablet?

Aj keď o takomto prístroji špekuluje The Wall Street Journal a rôzni analytici, dodnes sme nemohli vidieť žiadny fyzický dôkaz, žiadny leak o tom, že by sa nejaká zmena pripravovala. A predsa nie je vylúčené, že sa zmena skutočne udeje. Apple totiž predstavil iOS 7 a jeho prví používatelia si časom všimli, že jeho verzia pre iPad vyzerá miestami skoro ako zväčšená mobilná verzia. Túto zmenu si všímame aj vo finálnej verzii a to môžeme vidieť napríklad pri aplikácii Hudba.

Práve nový dizajn iOS 7 pre iPad, ktorý mnohým pripomína zväčšenú verziu z iPhone, môže znamenať príchod phabletu so zmysluplným rozlíšením. Telefón by mal uhlopriečku 4,85″ a rozlíšenie 1024 x 768 bodov pri 264 ppi. Prístroj by si teda zachoval rovnakú hustotu pixelov ako iPad Air a mohol by tak svoj nový prístroj marketingovo označovať ako prístroj s Retina displejom. V takom prípade by sa jednalo o uplatnenie rovnakej filozofie, akú Apple uplatnil u svojho iPadu mini. iPad mini má totiž rovnakú hustotu pixelov ako telefóny iPhone, teda 163 ppi pri prvej generácii a 324 ppi pri druhej generácii. Okrem toho ponúka rovnaké rozlíšenie ako veľký iPad, avšak pri menšej uhlopriečke. Tento krok by dával zmysel aj v takom prípade, že by sa Apple držal svojich vlastných slov a aj naďalej sa obhajoval tým, že nevýhodou Androidu je jeho fragmentácia – či už z hľadiska veľkosti displeju alebo verzie operačného systému.

iphone-tablet

Dnes nejčtenější

.