Zavřít reklamu

CEO Tim Cook síce nepotvrdil, že Apple predstaví vlastné hodinky, no podľa denníku The Korean Herald by sme sa ich mali skutočne dočkať. Apple sa podľa jeho informácií blíži k podpísaniu zmluvy s LG Display, ktorý by sa mal postarať o výrobu flexibilných OLED displejov pre nový produkt Applu. LG ale nebude jediným výrobcom a podľa hlásení by mala značná časť výroby spadať pod tajwanského výrobcu RiTDisplay či pod spoločnosť Japan Display.

„LG Display už dlhšie diskutovala s Applom ohľadom flexibilných OLED displejov a vyzerá to tak, že spoločnosti dospejú k uzavretiu dohody,“ uviedol jeden z expertov pre denník, nechcel však byť menovaný. Analytik Kim Young-woo zo spoločnosti HMC Investment si myslí, že ani tentoraz sa Apple nebude spoliehať na jediného dodávateľa a podpíše zmluvu s dvomi dodávateľmi, podobne ako v minulosti u ďalších produktov. Podľa analytika by mal byť tajwanský RiTDisplay primárnym dodávateľom displejov, zatiaľ čo LG Display bude druhotným.

iWatch3

Istý zdroj oboznámený s budúcimi plánmi neočakáva, že by sa na výrobe mal podieľať Samsung Display: „Samsung používa OLED displeje k tomu, aby svojim zariadeniam dodal špeciálnu ‚Samsung arómu‘, a tak by zo strategického hľadiska predaj tretím stranám nedával zmysel.“ Na tejto skutočnosti sa môže podieľať aj aktuálny stav medzi Applom a Samsungom, a podľa istého experta by Apple nechcel odhaliť svoje plány svojmu konkurentovi. Navyše Samsung už vyrába vlastné hodinky Galaxy Gear, ktoré sú už dostupné na trhu.

Informácie o hodinkách iWatch dnes zatiaľ nevieme potvrdiť, no viacero patentov a únikov tvrdí o tom, že by sa tím Applu mal zaoberať vývojom hodiniek. Apple si mimo iného už zaregistroval trademark na pojem iWatch, a práve ten môže dokazovať, že Apple v budúcom roku predstaví svoje vlastné hodinky. Podľa posledných informácií by mal Apple predstaviť svoj produkt až na jeseň budúceho roku, a tak je možné, že sa do tej doby začneme stretávať s viacerými únikmi, pokiaľ sú informácie pravé. Podľa analytika Kima Young-woo však Apple musí najprv vyriešiť problémy s prehrievaním, ktoré by mohlo na koži používateľov spôsobiť popáleniny.

Apple-iWatch-01-640x360
*Zdroj: The Korean Herald

Dnes nejčtenější

.