Zavřít reklamu

Prakticky oba tohtoročné MacBooky majú svoje problémy a zatiaľ čo v prípade MacBook Air používatelia hlásili problémy s Adobe Photoshop, v prípade nového MacBooku Pro s Retina displejom už používatelia hlásia problémy s klávesnicou, touchpadom a dokonca s inštaláciou systémov Windows 8 a Windows 8.1 pomocou Boot Camp. Nie, ani teraz sa nejedná o obranný mechanizmus počítaču, ale jedná sa o problém, ktorý má na svedomí firmvér nového zariadenia.

Zatiaľ čo problém s inštaláciou Windows by mohli používatelia jednoducho obísť použitím Parallels či VMware, problém s klávesnicou a touchpadom je u notebooku skutočne nemysliteľný. Podľa používateľov dochádza k náhodnému zamŕzaniu klávesnice a touchpadom pri ich používaní a jediným spôsobom, ako sa dnes problému zbaviť, je vykonať tvrdý reštart počítaču s Power Buttonom. Novým počítačom nepomôže ani reštart SMC a tak očakávajú, že Apple vydá mimoriadny update, ktorý vyrieši tieto problémy. Bohužiaľ, Apple sa zatiaľ k problémom nijak nevyjadril a tak nevieme, či sa jedná o hardvérovú alebo softvérovú chybu. Táto chyba je podľa užívateľov bežnou rutinou u všetkých 13-palcových konfigurácií v cenovom rozmedzí od 1299 do 1799€.

V prípade problému s inštaláciou Windows 8 a Windows 8.1 cez Boot Camp sa používatelia sťažujú na problémy ako pri 13-, tak aj pri 15-palcovom modeli MacBooku Pro s Retina displejom. Podľa používateľov Boot Camp vytvorí poškodenú partíciu, kvôli ktorej dochádza k zamŕzaniu a chybám pri inštalácii operačného systému od Microsoftu. S chybou sa stretávajú pri inštalovaní z USB kľúču, ako aj pri inštalovaní z externej SuperDrive mechaniky. Na tento problém však istý používateľ objavil riešenie, no stále nie je vylúčené, že Apple bude musieť vydať EFI Update, podobne ako v prípade tohtoročného iMacu. Každopádne je ale škoda sledovať, že spoločnosť, ktorá bola v minulosti patrónom perfekcionizmu a ktorá sa v minulosti hnala cez mŕtvoly za čo najkvalitnejším produktom, dnes u takmer každého počítaču rieši problémy s nefunkčnými súčasťami.

gallery3_2256
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.