Zavřít reklamu

Pretože Apple uvoľnil bezplatný OS X Mavericks, očakávali sme že Apple okamžite vypustí softvérovú podporu pre staršie systémy a donúti tak používateľov prejsť na nový bezplatný OS. To však nie je pravda a Apple nás cez víkend prekvapil tým, že vydal hneď dve aktualizácie s podporou pre OS X Mountain Lion. Obe aktualizácie sú navyše určené pre nový iMac a jedná sa tak o druhú várku aktualizácií, keďže Apple len pár hodín po jeho uvedení vydal EFI Update 2.1.

Prvá aktualizácia nesie meno iMac SMC Firmware Update 1.1 a skvalitňuje funkciu Power Nap na počítači s OS X Mavericks. Apple odporúča nainštalovať túto aktualizáciu na všetky modely s Flash úložiskom, kde sa postarajú o to, aby mohol iMac v režime Power Nap pracovať potichu, bez potreby spustiť ventilátor. Aktualizácia podporuje zhodou okolností operačný systém OS X 10.8.2 a novšie.

Druhou aktualizáciou je iMac 10.8.5 Supplemental Update 1.0 a už názov napovedá, že sa jedná o update určený pre operačný systém OS X Mountain Lion. Aktualizácia je podľa Applu určená predovšetkým pre model s grafickou kartou nVidia GeForce GT 750M, teda sa jedná o vyšší 21,5-palcový model za 1499€. Update zahŕňa nasledujúce problémy:

  • Rieši problém, kvôli ktorému mohlo dôjsť k odpojeniu externých jednotiek po prechode počítaču do režimu spánku
  • Rieši problém, kvôli ktorému nemuseli niektoré USB Bluetooth adaptéry fungovať správne

Dnes nejčtenější

.