Zavřít reklamu

Mac Pro se objevil v nabídce evropských internetových obchodů po dlouhých měsících od chvíle, kdy jej musel Apple přestat na základě nařízení EU prodávat. Nový model však již splňuje veškeré Evropské požadavky a tak je Mac Pro opět k dispozici také na Apple.cz, kde je v nabídce v základní ceně 74 990Kč za čtyř jádrový Intel Xeon E5 na 3,7Ghz, 12GB RAM, dvě grafické karty AMD FirePro D300 a 256GB flash diskem. Za dražší model obsahující šesti jádrový procesor na frekvenci 3,5Ghz, 16GB ram, grafické karty AMD FirePro D500 s 3GB GDDR5 a 256GB flash disk, pak zaplatíte 99 900Kč.

Nový Mac Pro však nabídne kromě výše uvedených konfigurací také další možnost modifikace, kdy je možné osadit počítač až 12 jádrovým procesorem, 64GB RAM a 1TB flash diskem. Apple.cz zatím vzhledem k tomu, že počítač bude k dispozici až v prosinci letošního roku, prozatím nenabízí možnost konfigurace. Prozatím tedy neznáme cenu uživatelsky konfigurovaných strojů, je však velmi pravděpodobné, že u nejvyššího modelu se dostaneme na částku přesahující 250 000Kč.

Apple opět do krabice k počítači za 3000€ nepřibalí ani myš, ani klávesnici a ve stylové černé krabici najdeme pouze manuály, počítač a napájecí šňůru. Mac Pro prošel oproti předchozím generacím skutečně radikální změnou a Apple dokázal kompaktní počítač osadit hardwarem, na který jsme doposud zvyklí spíše ze serverů. Otázkou je, zda tím pádem nenastal čas na Retina Thunderbolt displeje, přece jen v době, kdy Mac Pro dokáže pohánět až tři 4K displeje, je standardní nabídka Thunderbolt displejů již poměrně nezajímavá.

Mac_pro_2013

Dnes nejčtenější

.