Zavřít reklamu

Eventy Applu boli takmer vždy špecifické tým, že sa na ich pozvánkach ukrývali kľúčové slová pre tie najzaujímavejšie či najdôležitejšie ohlásenia, a práve to by mohlo platiť aj o zajtrajšom evente. Pozvánky naň nesú text We still have a lot to cover a práve na to zareagoval jeden z bývalých zamestnancov spoločnosti. Podľa neho Apple už v minulosti pracoval na prototypoch krytu Smart Cover s klávesnicou a nečudoval by sa, keby sa Apple rozhodol ohlásiť tento produkt práve zajtra s novou generáciou tabletov iPad.

Odvoláva sa pritom na tvrdenia svojich bývalých kolegov, s ktorými bol v kontakte iba pred pár dňami. Tí mu potvrdili, že prototypy boli testované na veľkých iPadoch a teda nie je isté, či sa Apple rozhodne predstaviť nové obaly aj pre iPad mini. Navyše už dnes Apple vlastní patenty na takýto typ obalov, a zhodou okolností by jeho obaly mohli poslúžiť nielen ako klávesnica po vzore Touch Cover pre Microsoft Surface, ale podľa patentov by sa na nich mohol nachádzať prídavný displej, ktorý by poslúžil napríklad ako ovládač pre Control Center v iOS 7. Tieto obaly by sa s najvyššou pravdepodobnosťou pripájali k zariadeniu pomocou šetrnej Bluetooth 4.0 technológie, otázny je ale spôsob nabíjania. Z teoretického hľadiska by mohli tieto obaly obsahovať Lightning konektor, čo by sa odrazilo aj na hrúbke daného obalu.

Apple by zároveň mohol od seba odlíšiť dva iPady tak, že by jeden slúžil ako „Pro“ model a druhý ako štandardný, pokiaľ by mali oba rovnaký hardvér. Motiváciou Applu má byť tentoraz nielen konkurencieschopnosť voči Microsoftu, ale zároveň snaha ušetriť miesto pri prenášaní iPadu a klávesnice. Tablet už od svojej prvej verzie podporuje štandardnú Bluetooth klávesnicu od Apple, ale tá nie je dostatočne pohodlná a tak premyslená ako riešenie od Microsoftu. Podľa Applu si navyše 9,7-palcový iPad nachádza uplatnenie hlavne medzi profesionálmi, zatiaľ čo 7,9-palcový iPad mini je hitom medzi bežnými spotrebiteľmi.

ipad-patent
*Zdroj: jamieryan.co.uk

Dnes nejčtenější

.