Zavřít reklamu

Nemecký server iFun.de si všimol, že internetový predajca Amazon začal u set-top boxu Apple TV hlásiť nedostupnosť až do 23.10.2013. Okamžite sa preto naskytli špekulácie, že spoločnosť Apple plánuje na svojom utorkovom evente predstaviť novú, štvrtú generáciu Apple TV a začne ju predávať už v deň eventu, respektíve deň po ňom v krajinách Európskej Únie. Problém s nedostupnosťou do 23. októbra hlásil nemecký, ale aj francúzsky e-shop Amazon.

Pokiaľ by sa Apple rozhodol skutočne ohlásiť novú Apple TV, spoločnosť by mohla tentoraz predstaviť model s dlhodobo žiadanými funkciami, predovšetkým s podporou aplikácií a hier z iTunes App Store. Ohlásenie novej generácie Apple TV sa očakáva už niekoľko mesiacov, pričom ho v tomto roku očakával aj Ming-Chi Kuo a minulý mesiac naň dokonca upozornil MG Siegler. Ten patril medzi pozvaných hostí na tohtoročný iPhone event, preto je možné, že túto správu počul pri návšteve sídla Applu. Štvrtá generácia Apple TV by prišla po takmer 600 dňoch od uvedenia minulej generácie, ktorú Apple predstavil súčasne s treťou generáciou iPadu.

Aktuálny model Apple TV disponuje jednojadrovým procesorom Apple A5 a 512MB RAM, vďaka čomu dokáže spracovať 1080p obraz. Pokiaľ by však nová generácia mala priniesť podporu App Store, spoločnosť by musela s najvyššou pravdepodobnosťou prestúpiť na dvojjadrové verzie procesorov Apple A6 alebo A7, spolu s ktorými by obsahovala 1GB RAM. Zmienky o tom, že by sa z Apple TV mohla stať herná konzola, sa objavili po tom, ako Apple na tohtoročnej WWDC zmienil oficiálnu podporu herných ovládačov pre iOS zariadenia. Taktiež sa špekuluje, že v kombinácii s App Store by Apple znovu vrátil užívateľsky prístupné miesto do set-top boxu, vďaka čomu by sa mohla nová Apple TV objaviť napríklad v 16, 32 alebo 64GB verzii. Či Apple skutočne predstaví novú Apple TV, sa dozvieme už 22. októbra.

screen
*Zdroj: iFun.de

Dnes nejčtenější

.