Zavřít reklamu

Porovnania nových iPhonov s konkurenciou sa dajú pokladať za samozrejmosť a magazín Consumer Reports sa hneď pustil do takéhoto porovnania. Navyše sa rozhodol zachovať tradíciu, že jeden súper nestačí, a tak sa do boja proti dvojici nových iPhonov postavilo niekoľko konkurenčných telefónov, vrátane najnovších troch prístrojov Motorola Droid. Magazín si výsledky testu nenechal pre seba, a aj keď je s kľúčovými vlastnosťami iPhone 5s a iPhone 5c spokojný, obom prístrojom okamžite vytknul veľkosť obrazovky a výdrž batérie.

Výdrž batérie je v porovnaní s konkurenciou skutočne slabá, pričom testované telefóny Motorola Droid dokázali na jedno nabitie vydržať až 24 hodín práce na jedno nabitie. To má však za následok predovšetkým veľkosť zariadenia. Tá samozrejme ovplyvňuje aj veľkosť displeju a zatiaľ čo posledný model iPhonu ponúka ostrý a jasný 4-palcový displej, podľa Consumer Reports je malý v porovnaní s konkurenciou. Víťazom z hľadiska týchto dvoch vlastností sú podľa neho definitívne konkurenčné prístroje, vrátane kľúčových modelov od Samsungu, LG a HTC.

Nespornou výhodou iPhone 5s má byť snímač odtlačkov prstov zabudovaný priamo do tlačítka Home Button. Podľa magazínu dokáže toto tlačítko bezpečne a rýchlo odomknúť telefón či potvrdiť nákup v iTunes. Proces je navyše ďaleko jednoduchší v porovnaní s PIN kódmi a heslami. 8-megapixelový fotoaparát síce v porovnaní s konkurenciou fotografuje v menšom rozlíšení, na druhú stranu sú jeho fotky vo veľmi vysokej kvalite, o čo sa postará aj stabilizátor. Nový iPhone 5c sa síce v testoch vyrovná svojmu predchodcovi, je však o niečo ťažší a približne o 15% hrubší ako iPhone 5. Consumer Reports ale verí, že sa nájde veľa ľudí, ktorí budú milovať pestrofarebné plastové kryty.

iphone-5s-iphone-5c-docks
*Zdroj: Consumer Reports

Dnes nejčtenější

.