Zavřít reklamu

Pokiaľ sa bavíme o iPade 5. generácie, fotografie krytov boli až doteraz jedinou vecou, na ktorú sa mohla naša redakcia spoliehať. Povedali sme si však, že už bolo tých zahraničných fotografií až príliš a preto sme sa rozhodli, že sa na nový iPad pozrieme aj my a budeme ho držať vo vlastných rukách. K prototypu nového iPadu sme sa žiaľ nedostali a jediné, čo nám naši priatelia z Číny poslali, bol jeden z prvých ochranných obalov pre tento iPad. To však nič nemení na tom, že už dnes môžeme priniesť približné dojmy z používania tohto prístroju.

Po viac ako dvoch mesiacoch čakania naša redakcia začala strácať nádej, či vytúžený obal niekedy uvidí, no na poslednú chvíľu všetko zachránila pani poštárka so žltou obálkou a kopou čínskeho textu. Po rozbalení mi do ruky vypadol plastový ochranný obal v bielej farbe a už po chvíli som sa s ním začal hrať. Vďaka obalu dnes môžeme sami potvrdiť, že nový iPad bude mať skutočne menšie rozmery ako predchádzajúce modely, a to až tak, že ho je možné držať v jednej ruke. To síce vyznie ako výhoda, na druhú stranu to nie je až také pohodlné ako v prípade menšieho iPadu mini. Osobne si preto myslím, že takýto spôsob držania iPadu 5 by bol vhodný pri používaní stylusu. Vďaka zmeneným rohom sa obal, a teda aj samotný prístroj, drží omnoho pohodlnejšie, a dokonca by som povedal, že sa drží rovnako dobre ako iPad mini, pokiaľ ho držíte v oboch rukách a v stojatej polohe. Užšie telo a zachovaná veľkosť displeju spôsobia, že písanie textu bude pohodlné a človek ľahko dosiahne na každú klávesu. Zaujímavé tiež je, že si Apple zachoval rovnaký zmysel pre detaily ako v minulosti, a pokiaľ sa rozhodnete vložiť do obalu iPad mini, zistíte, že fotoaparát a bočné tlačítka perfektne pasujú do otvorov v kryte, čo môžete vidieť aj na fotografiách nižšie. Do tela iPadu taktiež pribudol bonus v podobe otvoru na zadnej strane, rovnaký ako sme mohli vidieť na prvých prototypoch minuloročného iPadu mini.

iPad 5 je samozrejme tenší a podľa našich meraní by mal byť široký len 16,65 centimetra a vysoký približne 23,7 centimetra. Hrúbku prístroja sme kvôli preliačine nemohli odmerať presne, no malo by sa jednať o približne 8 milimetrov, teda bude o 15% tenší ako súčasný model s Retina displejom. Jednou zo zaujímavostí tiež je, že zaoblenie rohov je na iPade 5 rovnaké ako na iPade mini, a tak Smart Cover pre iPad mini perfektne pasuje k ochrannému krytu pre iPad 5. Tablet by mal nakoniec podľa posledných špekulácií ponúkať rovnaký hardvér ako iPhone 5s a okrem 64-bitového procesoru by sme mali očakávať aj novší 8-megapixelový fotoaparát. Vzhľadom k veľkosti otvoru na spodnej strane usudzujeme, že Apple hodlá svoj iPad osadiť rovnakými stereo reproduktormi ako iPad mini.

iPad_5_case
iPad_5_case_generation
iPad_5_case_microphone
iPad_5_case_vs_ipad_mini
ipad_5_generation_case
iPad_5
ipad_case_5_generation
iPAd_mini_in_ipad_5_case

Dnes nejčtenější

.