Zavřít reklamu

Vyplňto.cz je známý internetový projekt, ve kterém můžete vytvářet vlastní dotazníky a provádět tak průzkumy. Nyní přichází Vyplňto také s vlastní aplikací pro iPhone, iPod touch a iPad. Stejně tak je aplikace dostupná také pro mobilní platformu Android a Windows Phone. Hlavní kouzlo aplikace spočívá v tom, že nejste nuceni své vytvořené dotazníky tisknout na papír a v případě dotazníků u kterých potřebujete hodně respondentů, nemusíte nosit hromady papírů. V roce 2013, tak zkrátka můžete i při vyplňování dotazníku vypadat stylově.

Aplikace slouží zejména jako klient, ve kterém můžete vyplňovat cizí, ale i své dotazníky, které jste si předtím vytvořili přímo na webu. Bohužel možnost vytvořit dotazník přímo v aplikaci chybí, možné to tedy je, ovšem pouze přes Safari, což není příliš pohodlné řešení a tak je nutné brát Vyplňto na iOS nebo Android skutečně jako náhradu tužky a papíru. Zajímavé je, že aplikace funguje skutečně blesku rychle. V momentě kdy vytvoříte dotazník na webových stránkách vyplňto.cz, okamžitě jej vidíte také v aplikaci a můžete se pustit do vyplňování.

image-6
image-2

Své dotazníky můžete vyplňovat opakovaně a tak můžete například vyrazit do ruchu velkoměsta pro sběr dat, což jistě ocení zejména lidé, kteří se právě tímto způsobem práce živí. Co je dle mého názoru škoda je fakt, že v aplikací chybí správa dotazníků, tedy přehled, ve kterém například vidíte odpovědi, procentuální zobrazení různých odpovědí a tak dále. U svého dotazníku tedy vidíte pouze počet jeho vyplnění. Výsledky se opět dozvíte pouze přes internetový prohlížeč, nikoli přímo v aplikaci. Samozřejmostí je pak možnost sdílet dotazníky na Twitteru nebo Facebooku a vyplňovat je také offline.

image-3

Právě možnost Offline vyplňování se týká jak vašich, tak i cizích dotazníků. Pokud tedy vytvoříte nějaký dotazník a vyrazíte do ulic, nemusíte být neustále připojeni k síti, ale stačí když po sběru všech dat odešlete výsledky na server hromadně. Možné je také ohodnotit průzkum, což lze udělat přímo v aplikaci a na webu se okamžitě objeví, co si o daném dotazníku myslíte. V současné podobě na mě aplikace působí velice svěžím a přehledným dojmem, bohužel je však stále pouze náhradou tužky a papíru a není ji možné považovat za plnohodnotnou mobilní náhradu webového rozhraní vyplňto.cz. Pokud však potřebujete sbírat data přímo v ulicích nebo rádi vyplňujete dotazníky, máte možnost. Další možností je pak vyplňování veřejných dotazníků.

image-1

Dnes nejčtenější

.