Zavřít reklamu

Před pár dny jsme přinesli článek o tom, že Samsung Galaxy S4, HTC One, Moto X nebo Lumia 928. iPhone má o více než polovinu rychlejší reakci displeje než Samsung Galaxy S4, HTC One, Moto X nebo Lumia 928, nyní se ukázalo, že podobně dobře na tom je také iPad, ovšem překvapivě se nejedná o rychlost odezvy displeje klasického iPadu, ale iPadu mini. Ten totiž reaguje za 75 milisekund, což je například dvojnásobně lepší výsledek, než kterého dosáhl Galaxy Tab 3. Zajímavé je, že zatím co mezi smartphony ostatních výrobců a iPhonem panoval skutečně značný rozdíl, v případě tabletů již není tak výrazný.

Galaxy Tab 3 je totiž tablet s nejhorší odezvou displeje mezi těmi, které společnost Agawi testovala. Ostatní výrobci osazují své tablety displeji s reakcí 92 milisekund u Nvidia SHIELD, 95 milisekund u Surface RT nebo 114 milisekund u Kindle Fire HD. Rozdíl je tedy v podstatě zanedbatelný a jediný kdo vybočuje z řady je kromě Samsung Galaxy TAB 3 s odezvou 168 milisekund, která je již znatelná i pocitově, nejen na papíře, také Nexus 7 s odezvou 135 milisekund. Ze všech testovaných tabletů tedy dopadl nejlépe iPad mini s výsledkem 75 milisekund, který následuje klasický iPad 4. generace, jehož odezva je pouze o 6 milisekund horší než u menšího sourozence.

Samotné měření je přitom velmi zajímavé a probíhá pomocí fotoaparátu, který dokáže zaznamenávat video v rychlosti 240 fps a na míru zhotoveného přístroje, který se označuje jako Touchscope. Agawi pak dokáže změřit latenci od okamžiku, kdy se uživatel dotkl displeje přístroje do chvíle než přístroj na tento dotyk zareagoval. K tomu se samozřejmě používá kromě dvojice výše uvedených hardwarových hraček také speciální aplikace. Latence se pak měří v milisekundách, kde je čím nižší naměřená hodnota tou lepší.

touchmark_graph_ftablets_rev2

Dnes nejčtenější

.