Zavřít reklamu

Dôvod, prečo Apple predviedol 64-bitový procesor A7 už pri iPhone, je ten, že ho použije v ďalšom iPade. Aspoň tak znie nová správa analytika Chrisa Whitmore z Deutsche Bank Equity Research. Analytik prirovnáva prechod Applu na 64-bitovú architektúru ako priamy útok na bežné PC, ktoré dnes využíva drvivá väčšina podnikov. Apple by mal vďaka 64-bitovému iPadu upútať pozornosť firiem, a tie by mohli začať hromadne prechádzať z PC na iPad. Whitmore pritom dodáva, že výrobcovia PC zaznamenajú pokles predajov o 10%.

64-bitová architektúra v iPade by podľa analytika umožnila rozšíriť portfólio podnikateľských aplikácií pre iPad, pričom k najväčšiemu rozmachu iPadov v podnikateľskej sfére by malo dôjsť v rokoch 2014 až 2015. Vydanie nových počítačov s procesorom Haswell má podľa neho len malý vplyv na dopyt po stolných počítačoch, a firmy by mali zavŕšiť cyklus prechádzania na Windows 7 do konca tohto roku. Očakáva sa, že podnikatelia kompletne prestúpia na Windows 7, keďže Microsoft oficiálne ukončí podporu Windows XP v prvej polovici roku 2014.

Rovnako dobre na tom v ére tabletov nie sú ani počítače s Windows 8. Záujem o ne by mal byť v najlepšom prípade vlažný. Riešením pre výrobcov počítačov by mali byť podľa Whitmora lacnejšie ultrabooky. Whitmore očakáva, že výrobcovia by mohli začať predávať lacnejšie ultrabooky s Windows 8 v cenovej relácii do 500 dolárov. Práve takéto zariadenia by mohli posilniť predaje stolných PC, keďže ľudia dnes prejavujú záujem o ľahké zariadenia v dostupnej cenovej relácii. To podľa analytika ale nie je prípad ultrabooku za viac ako 500 dolárov. Snahu o predĺženie životnosti stolných PC prejavil aj Microsoft pri svojom novom Windows 8.1, ktorý predstavuje vhodnú kombináciu pre PC užívateľov, ako aj užívateľov tabletov.

A7
*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.