Zavřít reklamu

Ačkoli jsou 3D tiskárny stále oblíbenější, většinou se s nimi setkáváme pouze v internetových článcích, ve kterých zjišťujeme, že jednadvacáté století přináší například možnosti jako je vytisknout si reálnou a funkční zbraň. Masivnímu rozšíření v našich domácnostech brání fakt, že tiskárny které skutečně odkáží to o čem se dozvídáme z titulků novin stojí desítky až stovky tisíc korun, další tisíce stojí materiál a ty zcela nejlevnější tiskárny na trhu, které jsou omezeny velikosti tisknutého objektu, je možné sehnat za zhruba 1500€.

Nyní však přichází 3Doodler, pero které kreslí ve 3D a to navíc za skutečně neuvěřitelnou cenu. Princip jakým Doodler funguje je poměrně jednoduchý a modeláři jej znají z tavných pistolí na lepidlo. Do pera vložíte plát plastu, který se v těle pera zahřeje a následně je možné s ním kreslit a to nejen na papíře, ale doslova i do vzduchu. Okamžitě poté co plast opustí pero totiž dojde k jeho ochlazení a tak vše co namalujete tuhne hned u hrotu pera. To vám umožní vytvářet skutečné 3D předměty. Pokud se navíc rozhodnete vytvořit složitější objekty, máte možnost si vytisknout na papír šablonu kterou obkreslíte a poté jen jednotlivé části spojíte stejně jako model.

Náplně je samozřejmě možné samostatně dokupovat a na výběr máte rovnou 30 barevných verzí s tím, že za 25 náplní v jedné barvě zaplatíte 9,99$, tedy zhruba 200Kč nebo si rovnou objednáte mix, ve kterém najdete různé barvy. K samotnému peru získáte 50 náplní, se kterými již něco namalujete. Neuvěřitelná je především cena pera, která je i s již zmíněnými 50 kusy náplně pouhých 99$, tedy 2000Kč a předobjednávat můžete přímo zde. Nejdřív se však podívejte na video prezentující, co pero skutečně dokáže. Příští obal na iPhone si tak jednoduše namalujete.

Dnes nejčtenější

.