Zavřít reklamu

Wall Street Journal vydává knihu Jonathana Zufiho s názvem Iconic: A Photographic Tribute to Apple Innovation, za kterým se skrývá unikátní dílo, které potěší nejednoho fanouška společnosti Apple a jejich produktů. Jonathan jako obrovský fanoušek společnosti Apple procestoval téměř celé USA, aby zachytil více než 500 produktů, které společnost představila v uplynulých 35 letech na více než 150 000 fotografií. Z těchto fotografií následně vybral 650 nejlepší, na které se můžeme podívat v knize, ve které jsou kromě klasických produktů, také vzácné fotografie prototypů, balení nebo například dalších předmětů, které Apple v minulosti prodával.

Na 326 stranách z kvalitního papíru naleznete nejen originální fotografie, ale také předmluvu od bývalých zaměstnanců společnosti Apple, mezi které patří také Steve Wozniak. Kromě klasické edice, kdy je samotná kniha ukryta v pevném boxu, je možné za 300$ objednat také speciální edici, u které se kniha ukrývá v plastovém boxu, který vypadá jako příslušenství pro počítače Macintosh z poloviny 80. let. Zatím co kniha se mi skutečně velmi líbí a považuji ji za dílo, které by nemělo chybět v knihovně žádného příznivce designu, umění nebo společnosti Apple, plastový obal je na můj vkus trošku předražený, to je však věc názoru.

Bohužel za poštovné je potřeba do ČR/SR připočítat dalších 59,95$, díky čemuž vás kniha vyjde na zhruba 2700Kč. I tak se však jedná o jistě zajímavý a originální dárek k nadcházejícím Vánocům pro milovníky společnosti Apple. Knihu můžete objednávat přímo zde.

iconic-fb

Dnes nejčtenější

.