Zavřít reklamu

Kyberútoky sú dnes takmer na dennom poriadku a ani tak vyspelé firmy ako Adobe sa im nedokážu ubrániť. Spoločnosť dnes zverejnila na svojom blogu dôležitú správu pre všetkých zákazníkov, v ktorej uvádza, že jej bezpečnostný tím detegoval sofistikované útoky na jej sieť. Útočníci pritom získali neoprávnený prístup k užívateľským informáciám, ako aj zdrojové kódy niekoľkých produktov Adobe. Spoločnosť pritom verí, že tieto útoky nesú určitú spojitosť a už celú situáciu vyšetruje.

Spoločnosť vo svojom článku uvádza, že hackeri, ktorí získali prístup k prístupovým údajom užívateľov, pravdepodobne zo serverov vymazali detaily u viac ako 2,9 miliónov používateľov. Nejedná sa pritom iba o mená a adresy, ale aj čísla kreditných kariet a dátumy skončenia platností. Spoločnosť už do boja proti útočníkom povolala externých partnerov a políciu. Zároveň vykonala nasledujúce opatrenia:

  • Resetovala heslá ohrozených používateľov a zároveň ich upozornila prostredníctvom e-mailu
  • Upozornila užívateľov, ktorých údaje o kreditnej karte sa mohli dostať do rúk hackerom. Adobe tiež ponúka poškodeným používateľom kompenzáciu v podobe ročného monitorovania kreditnej karty, ak je k dispozícii u držiteľa kreditnej karty.
  • Informovala o situácii všetky banky, ktorých klienti sú používateľmi služieb Adobe a žiada ich o spoluprácu pri ochrane užívateľov a ich financií
  • Povolala do akcie federálne jednotky

Dnes nejčtenější

.