Zavřít reklamu

Po více než roce usilovného vývoje na kterém se podílela celá řada leteckých společností, oznámil Boeing vydání nové aplikace pro iPad, která je zaměřena na údržbu letadel. Boeing doufá, že aplikace pomůže posádce usnadnit údržbu letadel a rychle najít řešení problémů tak, aby se letadlo mohlo co nejdříve vrátit do provozu. U skutečně obřích letadel typu Boeing 747 totiž i méně než 8 hodin během kterých letadlo není ve vzduchu, ale technici jej opravují znamená pro společnost obrovské finanční ztráty. Nutné revize tak v minulosti často inspektoři odkládali na co nejdelší dobu, aby mohla letadla létat nonstop.

To co možná ne každý tuší je totiž to, že letadla často létají i týdny bez jakékoli pauzy a jedinou přestávkou je pro ně přistání a čekání na nové pasažéry, během kterého se provádí běžná údržba a kontrola. Právě nová aplikace pro iPad by měla kontrolu usnadnit a posádka, stejně jako technici by měli dokázat rychleji vyřešit vše, co je potřeba k tomu, aby mohlo letadlo opět do vzduchu.

Vzhledem k tomu, že nová aplikace nabídne kompletní servisní manuály, servisní postupy a vše, co technici a posádka potřebují, včetně letového deníku, věří technici Alaska Airlines, že iPad ušetří 4000 kusů papíru za jediný den. Pokud vás využití iPadů nebo iPhonů v letecké dopravě zajímá blíže, přečtěte si náš Rozhovor s profesionálním pilotem o tom, jak se používají produkty Apple v letecké dopravě.

alaska_airlines_02

*Zdroj: news.cnet.com

Dnes nejčtenější

.