Zavřít reklamu

Pokud bychom chtěli popsat dokumentaristu Caseyho Neistatse jedním slovem, zřejmě by stačilo říct, že je to zkrátka frajer. Casey Neistat je člověk, který se kromě profesionálního natáčení pro různé reklamní potřeby nebo dokumentární filmy věnuje také vlastním projektům a na jeho YouTube kanálů jej sleduje více než 150 000 lidí. Nyní se pustil do natočení videa, které zajímá i nás. Casey totiž se svým parťákem Gabrielem Nussbaumem natočil video s názvem The Dark Side of the iPhone 5s Lines, které ukazuje odvrácenou stranu čekání na iPhone 5s.

A proč vlastně video vzniklo? Casey čekal ve frontě v roce 1999 na Sega Dreamcast a o osm let později čekal deset hodin na první iPhone. Vše jak sám říká dělal kvůli vzrušení, které vznikalo s tím, jak se blížil moment zahájení prodeje těchto novinek, stejné vzrušení sledoval také na ostatních lidech okolo a tak se rozhodl původně natočit vzrušení lidí, kteří čekají na iPhone 5s. To co viděl byla však trošku jiná scéna. Nejednalo se podle jeho slov o vzrušení, ale o hysterii, která byla podporována stovkami stejně hysterických zaměstnanců v modrých tričkách s logem Apple.

Nejvtipnější nebo pro někoho zřejmě nejsmutnější na celém videu je moment, kdy se autoři ptají na otázku Why?, tedy proč lidé spí na ulici aby si mohli koupit telefon za 700$. Jak podotkl v komentáři na Facebooku u Miloše Čermáka jeden diskutující, Marek Vejšický: „Why, byla dost záludná otázka, skoro až taková podpásovka“.

Dnes nejčtenější

.