Zavřít reklamu

I když si reklamy společnosti Samsung dělají legraci z fanoušků Applu, kteří čekají hodiny a dny ve frontách před prodejnou Apple Store, aby si mohli zakoupit nový iPhone, samotný Samsung tento fenomén fascinuje a snaží se přijít na to, co pohání fanoušky k onomu čekání na zahájení prodeje novinek. Server Cnet.com objevil v řadě před prodejnou Apple Store na 5th Avenue na Manhattanu „špióny“ Samsungu, kteří monitorovali chování fanoušků Applu stojících v řadě na nový iPhone 5s a iPhone 5c.

Jeden člověk z týmu Samsungu uvedl: „Když ostatní společnosti vydají nový telefon není tam tolik vášní a vzrušení, to je jen u Apple a my jsme zvědaví proč tomu tak je.“ Problém je v tom, že to často netuší ani sami fanoušci, kteří v řadách čekají a tak bude pro Samsung poměrně složité zjistit důvod. Samsung vyslal podle všeho několik zaměstnanců, kteří dokumentovali situaci, odehrávající se před obchodem na 5th Avenue s cílem zjistit, zda je fronta kratší nebo delší než v předchozím roce a zda je dav více či méně nadšený než v předchozím roce. Samsung se nejvíce zajímá o to, zda loajalita fanoušků Applu roste nebo upadá.

Samsung se tedy může fanouškům Apple v reklamních kampaních vysmívat jak chce, sám by si však přál mít stejné uživatele jaké má Apple a usilovně se snaží zjistit, proč je Apple má a Samsung ne. Otázkou zůstává, zda by Samsung skutečně chtěl řady před obchody každý druhý týden v roce, vzhledem k počtu telefonů a jejich verzí, které společnost každý rok představuje, by totiž situace vypadala v ideálním případě pro Samsung tak, že zatím co by jedni balili své spacáky s tím, že si domů odnášejí nový Samsung Galaxy S4, druzí by spacáky rozkládali, aby se stali prvními majiteli Samsung Galaxy S4 Zoom nebo Mini.

iPhone_vs_Samsung

Dnes nejčtenější

.