Zavřít reklamu

iPhone 5s ani iPhone 5c sa ešte riadne nezačali ani predávať, a v Austrálii už nájdeme prvých majiteľov týchto dvoch nových zariadení. Dva nové telefóny iPhone sa dostali do rúk aj technikom z austrálskeho servisu iExperts, a tí sa ihneď rozhodli pozrieť na nový iPhone po vzore technikov zo známeho amerického servisu iFixIt. Technici tak na svojom blogu zverejnili fotogalériu demontáže nových zariadení, a spolu s nimi sa rozhodli rozmontovať aj minuloročný model jablčného telefónu, Apple iPhone 5.

Ukazuje sa, že konštrukcia iPhone 5s je opäť o niečo zložitejšia a niet divu, že sa o dodatočnú námahu postaral práve nový snímač odtlačkov prstov. Práve kvôli nemu sa v prístroji nachádza ďalší flex kábel, tentoraz spájajúci snímač so zvyškom komponentov v dolnej časti zariadenia. Po novom máme ale skutočne potvrdené, že v prístroji sa nachádza nová batéria s energiou 5,94 watthodiny, presne tak ako hovorili prvé tvrdenia serveru AnandTech. V druhej novinke, iPhone 5c, sa pre zmenu nachádza batéria s energiou 5,73 watthodiny, no prvýkrát sa stretávame s informáciou, že o výrobu sa postarala japonská divízia Applu, čo potvrdzuje nápis Apple Japan na batérii. Tento údaj sa nenachádzal na predchádzajúcich zariadeniach, vrátane iPhone 5. Novinkou je aj fakt, že všetky tri „päťky“ zdieľajú takmer totožný dizajn základnej dosky, pričom dosky z iPhone 5 a iPhone 5c sú si veľmi podobné.

Zaujímavosťou samozrejme je, že aj keď iPhone 5c je prakticky totožný s iPhone 5, niektoré komponenty sa dočkali skutočnej zmeny a Apple si dal na prístroji skutočne záležať. Aj toto potvrdzuje, že Apple nemal v pláne vytvoriť lacný plastový prístroj, ale chcel predstaviť rovnako kvalitný, avšak farebný prístroj.

IMG_1114
660
IMG_1119
IMG_1115

Dnes nejčtenější

.